Notícies de economia

ep edificio vivienda municipal

Preus, requisits i manca d'oferta, els grans problemes per llogar habitatge

Els preus elevats, l'escassetat d'oferta i els requisits dels propietaris són els principals problemes dels llogaters a l'hora de trobar habitatge. En concret, els preus elevats és un problema per al 70% dels llogaters i la manca d'oferta ho és per al 39%. A més, el 38% assegura que els requisits que demanen els propietaris són un obstacle i l'alt desemborsament inicial per al 37%.

ep archivo   dinero electricidad factura de la luz coste energetico crisis energetica recurso

Problemes amb la factura de la llum? La CNMC llança l'eina "Entén la factura"

Comprendre les factures energètiques s'ha complicat als darrers temps. És per això que la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha abordat aquest assumpte directament i ha llançat l'eina "Entén la teva factura", dissenyada perquè els consumidors domèstics (menys de 15 kW de potència contractada) puguin comprendre de forma senzilla la factura i prendre decisions que els permetin estalviar en el subministrament elèctric.

dl europe european union eu european commission ec eurozone ez euro area flag of europe flag generic unsplash

L'atur de la zona de l'euro continua a mínims històrics l'agost i millora la dada del juliol

L'atur de la zona de l'euro continua a mínims històrics l'agost. La taxa d'atur es va reduir al 6,4% al vuitè mes de l'any, segons mostren les dades d'Eurostat, l'oficina estadística comunitària. La lectura suposa una contracció d'una dècima respecte de la xifra del juliol (6,5%, revisat a l'alça des del 6,4%). Aquesta lectura suposa repetir la dada de juny, quan la taxa de desocupació es va situar al nivell més baix de la sèrie històrica. De la mateixa manera, la dada va minvar 3 dècimes en comparació amb l'agost de l'any passat (6,7%).