Notícies de economia

lagarde bce nueva

Nomura canvia la previsió després de la filtració del BCE i ara espera que pugi els tipus

La filtració de l'agència Reuters, en què suggereix que el Banc Central Europeu (BCE) pronosticarà una inflació de la zona euro per sobre del 3% el 2024, ha provocat un terratrèmol en les estimacions del consens sobre la decisió de política monetària que prendrà l'organisme a la reunió d'aquest dijous. En base a això, els experts de Nomura han canviat la previsió i ara esperen una pujada de 25 punts bàsics dels tipus d'interès.

ep archivo   imagen de archivo de unas instalaciones industriales

La producció industrial cau un 1,1% a la zona de l'euro i a la UE el juliol

Sorpresa negativa de la producció industrial. Segons ha publicat aquest dimecres Eurostat, l'oficina estadística europea, va caure un 1,1% tant a la zona euro com a la UE al mes de juliol, en comparació amb el juny. Si la comparació es fa en termes interanuals, és a dir, davant del setè mes de l'any del 2022, s'ha registrat un descens del 2,2% a la zona euro i del 2,4% a la UE.

ep archivo   londres reino unido

El PIB del Regne Unit es contrau un 0,5% el juliol frenat pel sector serveis

L'economia del Regne Unit es va contreure un 0,5% el juliol. El Producte Interior Brut (PIB) es va veure llastat pels tres principals sectors, després que registrés un creixement del 0,5% el juny. Tot i això, va ser el serveis el principal factor que va contribuir a la caiguda del PIB, segons les dades publicades per l'Oficina Nacional d'Estadística britànica (ONS).