Notícies de economia

gaz naturel 20230809175814

El preu del gas puja amb força després de l'inici de les vagues de Chevron a Austràlia

Els preus del gas europeu han pujat amb força aquest divendres. Els futurs del gas TTF neerlandès, referència al Vell Continent, han pujat un 16% fins als 35,4 euros per megawatt hora (MWh) a causa de la vaga dels treballadors de les plantes de Gorgon i Wheatstone a Austràlia, instal·lacions que representen al voltant del 7% del subministrament mundial del gas natural liquat (GNL) i estan gestionades per la petroliera Chevron.

ep aceite de oliva archivo

L'OCU demana al Govern mesures per evitar els abusos amb l'oli d'oliva

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha demanat al Ministeri d'Agricultura que faci "inspeccions immediates" per garantir un control de la cadena de producció de l'oli d'oliva per evitar "els abusos i l'especulació" que es puguin produir i que tenen efectes negatius tant per al sector com per als agricultors, i especialment per als consumidors.

ep archivo   produccion industrial

La producció industrial torna a caure el juliol i se situa a l'1,8%

La producció industrial espanyola torna a caure el juliol. Després de tornar a taxes negatives el mes de juny passat, l'Índex de Producció Industrial (IPI) va caure un 1,8% en taxa interanual enfront de l'1,5% registrat al mes anterior (corregit a la baixa des de l'1,4%), segons ha informat l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

olaf scholz 20230813175615

Alemanya confirma una moderació de la inflació al 6,1% l'agost

L'Oficina Federal d'Estadística d'Alemanya (Destatis) ha confirmat aquest divendres que l'IPC es va situar l'agost al 6,1% en taxa interanual, una dècima menys que el juliol i el seu increment més baix des del mes de maig passat. Aquesta dada iguala l'estimació inicial i la prevista pel consens. En taxa mensual, l'IPC d'Alemanya va créixer el 0,3%, la mateixa taxa que el juliol.