Notícies de economia

brandenburg gate germany dl 1

La inflació d'Alemanya confirma els temors i puja fins al 6,4% el juny

Ja ho avisaven els experts des de primera hora del matí i Destatis, l'oficina d'estadística alemanya, ho ha confirmat. La taxa d'inflació del país ha escalat al juny fins al 6,4% interanual, un 0,3% més respecte a la xifra registrada al mes anterior, del 6,1%. El consens esperava que fos del 6,3%.

ep archivo   oficinas de bankinter en paseo de la castellana a 5 de marzo de 2023 en madrid espana

Bankinter, positiu amb les borses: dona a l'IBEX un potencial de l'11,7% i a l'S&P 500, del 15%

Bankinter es manté favorable amb les borses. Creu que la renda variable encara té molt a oferir, i així ho posa de manifest en la seva estratègia d'inversió per al tercer trimestre de l'any, en què reflecteix unes perspectives positives per a les accions. Tant que els seus estrategs atorguen un potencial alcista a l'IBEX 35 de l'11,7%, a l'S&P 500, del 15% i a l'EuroStoxx 50, del 19%.

bandera eeuu 1200x800

Els EUA revisa a l'alça el creixement del PIB al primer trimestre fins al 2%

Els EUA frenen el seu creixement, però menys del que s'esperava. El producte interior brut (PIB) de la principal economia del món ha crescut un 2% al primer trimestre de l'any, segons l'Oficina d'Anàlisi Econòmica del Departament de Comerç dels Estats Units. La dada final ofereix una lectura inferior a la registrada a l trimestre anterior (2,6%), encara que se situa per sobre de les expectatives del consens i amb les estimacions prèvies de l'organisme que difon l'informe, que havien previst un avanç de l'1,3%.

riksbank, suecia, sueco, banco central

El Riksbank apuja els tipus un 0,25% i eleva el ritme de venda de deute públic

El Comitè Executiu del Riksbank (Banc de Suècia) ha decidit aquest dijous elevar el tipus d'interès oficial en 0,25 punts percentuals, fins al 3,75%. La previsió és que el tipus d'interès oficial s'incrementi almenys una vegada més aquest any, ha afegit al comunicat. El Comitè Executiu també ha decidit augmentar el ritme de venda de deute públic de 3.500 milions de corones sueques a 5.000 milions al mes a partir del setembre d'aquest any.