Notícies de economia

le leader republicain de la chambre des representants des etats unis kevin mccarthy s entretient avec des journalistes au capitole a washington

McCarthy assegura que es reprendran avui les negociacions sobre el sostre de deute

El president de la Cambra de Representants, Kevin McCarthy, ha assegurat que es reprendran les converses amb els demòcrates sobre el sostre de deute dels EUA aquest dimecres. La represa de les negociacions arriba menys d'un dia després que el líder republicà assegurés que el diàleg és a port mort, ja que aquest dimarts va abandonar el Capitoli afirmant que encara no hi ha acord per evitar l'impagament, i de fet Garret Graves, un dels principals negociadors de McCarthy, ha dit que no hi ha més reunions previstes. Els experts ja vaticinen que la votació sobre qualsevol acord podria no produir-se fins just abans de la data límit de l'1 de juny que ha donat la secretària del Tresor, Janet Yellen.

le premier ministre britannique rishi sunak rencontre des entreprises de belfast en irlande du nord

L'IPC del Regne Unit es modera al 8,7% a l'abril, amb la subjacent a màxims del 1992

La inflació del Regne Unit ha deixat aquest dimecres un sabor agredolç. La taxa interanual s'ha moderat el mes d'abril fins al 8,7%, enfront del 10,1% registrat al març, però la veritat és que la subjacent continua disparada i ha escalat fins a màxims del 1992, segons ha informat l'Oficina Nacional d'Estadística britànica (ONS, per les sigles en anglès).