Notícies de economia

james bullard fed ok

Bullard (Fed): "És possible que la Fed necessiti elevar els tipus 50 pb més aquest any"

El president de la Reserva Federal de Saint Louis, James Bullard, creu que la inflació als EUA continua sent massa alta, i per això la Fed haurà de continuar amb el seu enduriment monetari. "És possible que la Reserva Federal encara necessiti elevar la seva taxa d'interès en 50 punts bàsics més (pb) aquest any", ha declarat el banquer central aquest dilluns.

ep archivo   oficinas de micron en san jose estados unidos

La Xina veta els xips de Micron i escala la tensió a la guerra tecnològica amb els EUA

Nou gir a la guerra dels semiconductors entre la Xina i els Estats Units. L'Administració del Ciberespai de la Xina (CAC, per les sigles en anglès), el regulador tecnològic del gegant asiàtic, ha vetat la compra dels productes fabricats per Micron Technology perquè considera que poden representar un risc de seguretat nacional per al país. La decisió suposa un nou pas a l'escalada de tensió entre les dues potències.

ep archivo   viviendas en construccion 20230419173504

La producció de la construcció cau un 2,4% al març a la zona de l'euro

La producció desestacionalitzada del sector de la construcció va disminuir un 2,4% a la zona euro i un 1,9% a la UE al març, segons les primeres estimacions d'Eurostat, l'oficina estadística de la Unió Europea. El febrer del 2023, la producció del sector de la construcció va augmentar un 1,7% a la zona euro i un 1,4% a la UE.