Notícies de economia

bank england 1200

El Banc d'Anglaterra apuja en 25 punts bàsics els tipus d'interès, fins al 4,25%

El Banc d'Anglaterra (BoE) ha decidit mantenir l'alça de tipus d'interès i augmentar-los en 25 punts bàsics, fins a situar-los al 4,25%, el nivell més alt des de la tardor del 2008, segons el que estava previst. Assegura que ajustarà les seves decisions en funció del que sigui necessari per tornar la inflació a l'objectiu del 2% de manera sostenible a mitjà termini.

ep archivo   nombre de norges bank en la fachada de su sede en oslo

El Norges Bank eleva els tipus d'interès en 25 punts bàsics, fins al 3%

El Norges Bank ha decidit per unanimitat elevar els tipus d'interès en 25 punts bàsics, de manera que ja es col·loquen al 3%. Durant la reunió anterior, celebrada al gener, el banc va decidir fer una pausa i mantenir els tipus sense canvis. Tot i això, ja ha avançat que després de la pujada del març n'hi haurà una altra al maig.

suiza portada

El Banc Nacional Suís eleva un 0,5% els tipus i diu que la crisi de Credit Suisse s'ha acabat

El Banc Nacional Suís (SNB, per les sigles en anglès) ha complert les previsions i ha elevat aquest dijous el tipus d'interès oficial en 0,5 punts percentuals, fins a l'1,5%. D'aquesta manera, ha explicat en un comunicat, "contraresta el nou augment de les pressions inflacionistes". L'organisme ha afegit que no es pot descartar que calguin noves pujades del tipus d'interès oficial per garantir l'estabilitat de preus a mitjà termini.