Notícies de economia

ep bandera espanaunion europea

El Panell de Funcas apuja la previsió de creixement d'Espanya el 2023 a l'1,5%

El Panell de Funcas ha revisat a l'alça la previsió de creixement del PIB per a aquest any en dues dècimes, fins a l'1,5%, com a conseqüència d'una evolució millor del que s'esperava als últims mesos. Per primera vegada en aquest Panell, tancat abans de l'actual episodi d'inestabilitat financera, s'han sol·licitat les projeccions per al proper any. El consens per al 2024 anticipa una acceleració de l'economia de sis dècimes, fins al 2,1%.

ep archivo   el edificio del la vela sede del bbva en madrid

BBVA Research revisa a l'alça el PIB de totes les CA el 2023, fins a l'1,6%

BBVA Research ha elevat la previsió de creixement del PIB de totes les comunitats autònomes l'any 2023, fins a situar-lo a l'1,6%, quatre dècimes per sobre de l'última previsió. Les regions industrials -que es podran aprofitar millor de la resolució progressiva dels colls d'ampolla i de la posada en marxa dels fons europeus Next Generation EU- i les turístiques han rebut un impuls especial.

vonderleyen sunak

L'IPC del Regne Unit es dispara fins al 10,4% al febrer i pressiona el BoE

L'IPC del Regne Unit del febrer va sorprendre amb un augment anualitzat fins al 10,4% enfront del 10,1% previ i enfront de l'estimació del 9,8%. "Aquesta dada mostra que la lluita contra la inflació està lluny d'haver acabat", escriu Srijan Katyal, responsable d'estratègia i trading a l'ADSS. L'IPC subjacent va augmentar fins al 6,2% enfront del 5,8% previ, també per sobre del que s'esperava.