Notícies de economia

inversor boli grafico

La confiança dels inversors de la zona euro cau més del que s'esperava al març

La confiança dels inversors de la zona euro cau més del que s'esperava al març. L'índex Sentix baixa per primera vegada des de l'octubre, fins als -11,1 enfront dels -8 de febrer, malgrat que els temors d'una recessió han disminuït. A més, la dada es col·loca també per sota del pronòstic, que esperava que fos de -6,3.

retail shopping consumer hammerson

Les vendes al detall de la zona de l'euro deceben en augmentar un 0,3% al gener

Les vendes al detall a la zona euro deceben. Al gener, amb prou feines van augmentar un 0,3% en comparació amb el desembre, enfront de l'augment previst de l'1%, segons les dades publicades per Eurostat, l'oficina d'estadística comunitària. En termes interanuals, el comerç al detall va caure un 2,3% a la zona de l'euro.

consumidorescbeuropeos

La confiança del consumidor baixa al febrer 1,4 punts després de tres mesos d'ascensos

L'Índex de Confiança del Consumidor (ICC) espanyol es col·loca al febrer en 71,6 punts, xifra que suposa una caiguda d'1,4 punts respecte a la dada de gener, després de tres mesos consecutius d'ascensos, segons el Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), que atribueix aquesta baixada a la valoració més baixa de la situació actual i de les expectatives de futur.