Notícies de economia

ep el inversor estadounidense ray dalio fundador de bridgewater associates

Dalio creu que els Estats Units estan perdent la guera comercial amb la Xina

Ray Dalio, fundador del fons de cobertura Bridgewater Associates, ha assenyalat que la Xina és el vencedor de la guerra comercial que manté amb els Estats Units. Així mateix, el cèlebre inversor ha indicat que l'enfrontament entre les dues potències principals del món probablement no es convertirà en un conflicte militar, malgrat el repunt de la tensió motivat per l'episodi dels globus espia.

ep consumo precio precios ipc supermercado alimentos compras comprar frutas 20190403105703

La inflació puja al 5,9% al gener mentre la subjacent es dispara al 7,5%

La inflació va pujar al gener dues dècimes, fins al 5,9%, respecte a l'any anterior encara que va baixar dues dècimes en comparació del mes previ. Mentrestant, la taxa subjacent continua disparada, augmentant el primer mes del 2023 fins al 7,5%, segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE). I això malgrat que el preu dels aliments va moderar el repunt al 15,4% després de l'aplicació de la rebaixa de l'IVA.

dinero monedas euros

Ja es pot demanar la nova ajuda de 200 euros: on i com sol·licitar-la

La nova ajuda de 200 euros per a persones amb baixos ingressos i patrimoni aprovada pel Govern ja es pot sol·licitar. Des d'aquest dimecres i fins al proper 31 de març, els interessats la poden demanar a través del web de l'Agència Tributària. Només cal emplenar el formulari en línia que s'ha posat a disposició dels contribuents amb aquesta finalitat. Tot i que els beneficiaris encara trigaran a cobrar, perquè el termini que s'ha donat Hisenda per al pagament és de tres mesos a partir de la data en què s'acaba el període de sol·licitud.