Notícies de economia

job centre, unemployment, jobs

Les peticions setmanals de desocupació als EUA augmenten més del que s'esperava

Les peticions setmanals de desocupació als EUA han augmentat fins a les 196.000, a la setmana finalitzada el 3 de febrer, des de les 183.000 registrades els set dies previs, segons les dades publicades pel Departament de Treball nord-americà. Aquesta xifra s'ha situat per sobre de les previsions del consens, que n'anticipaven 190.000.

le temps d un plafonnement du prix du gaz russe est venu dit von der leyen 20220905180920

Greenpeace demanda Von Der Leyen per 'greenwashing' del gas i l'energia nuclear

Greenpeace ha anunciat aquest dijous que portarà la Comissió Europea davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) per la inclusió del gas fòssil i l'energia nuclear a la llista d'inversions sostenibles de la UE. Ha pres aquesta decisió després de rebutjar Brussel·les la sol·licitud formal de l'organització ecologista per abandonar el rentat verd o 'greenwashing' del gas fòssil i l'energia nuclear.

alemaniacb21

Sabor agredolç a Alemanya: l'IPC puja al 8,7% al gener, però l'harmonitzat cau al 9,2%

L'Índex de Preus de Consum (IPC) d'Alemanya ha deixat un sabor agredolç i és que, encara que sembli estrany, la inflació ha pujat i baixat alhora. D'una banda, el mes de gener passat es va situar al 8,7%, una dècima per sobre de la dada de pujada interanual dels preus observada el desembre del 2022. No obstant això, la dada harmonitzada, que és la que utilitza Eurostat per les seves estadístiques, va registrar al gener una baixada de quatre dècimes, en situar-se al 9,2% enfront del 9,6% del desembre, el nivell més baix en cinc mesos.