Notícies de economia

ep archivo - el presidente de la fed jerome powell durante su intervencion en un actor organizado

"La Reserva Federal pot haver declarat la victòria massa aviat"

La reunió de política monetària de la Reserva Federal (Fed) continua centrant l'atenció dels inversors després que decidís trepitjar el fre i apujar els tipus d'interès 25 punts bàsics, després d'una pujada de 50 punts bàsics al desembre i quatre de 75 punts bàsics anteriors. Les paraules del seu president, Jerome Powell, també continuen sent objecte d'anàlisi a la recerca de 'pistes' sobre fins on arribaran les taxes i quan serà la tan esperada fi de l'enduriment monetari.

ep archivo   una mujer entra en una oficina del servicio publico de empleo estatal sepe a 2 de junio

Espanya torna a superar els 2,9 milions d'aturats en pujar en 70.744 persones al gener

Coincidint amb la fi de la campanya de Nadal, Espanya suma 70.744 desocupats al gener (+2,5%), de manera que es torna a superar la xifra dels 2,9 milions de desocupats, segons les dades del Ministeri de Treball i Economia Social. En concret, el primer mes de l'any tanca amb un total de 2.908.397 de persones aturades registrades a les Oficines del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE), cosa que suposa la xifra més baixa en un gener des del 2008.

ep una trabajador desplaza una carretilla con cajas en mercabilbao

La Seguretat Social perd al gener 215.047 afiliats, però en suma 57.726 sense estacionalitat

L'afiliació mitjana a la Seguretat Social ha perdut al gener, en termes originals, 215.047 afiliats a causa del final de la campanya nadalenca. En termes desestacionalitzats, se sumen el sistema 57.726 cotitzants. Així, el nombre total d'afiliats mitjans se situa en 20.081.224, la xifra més alta a la sèrie històrica per a un mes de gener. En són 454.063 més que fa un any.