Notícies de economia

ep archivo - fachada del banco de espana

El deute públic marca un nou rècord en situar-se als 1,504 bilions, el 116% del PIB

El deute de les administracions públiques (AP) va avançar a finals de setembre del 2022 fins als 1,504 bilions d'euros, xifra que representa un ascens del gairebé el 2% respecte al trimestre anterior i una taxa de creixement del 5% en termes interanuals, segons els dades publicades aquest dimecres pel Banc d'Espanya. La xifra marca un màxim històric i se situa al 116% del PIB al tercer trimestre del 2022, 2,3 punts percentuals menys que a finals del 2021.

ep el presidente de la confederacion espanola de organizaciones empresariales ceoe antonio garamendi

La CEOE trenca el diàleg amb Treball fins que no rectifiqui l'esmena dels ERO

La Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE) i la Confederació Espanyola de la Petita i Mitjana Empresa (Cepyme) anuncien que trenquen la interlocució amb el Ministeri de Treball fins que no rectifiqui una esmena introduïda a la Llei d'Ocupació que torna el control al Ministeri dels Expedients de Regulació d'Ocupació (ERO). Consideren que aquesta esmena "és una traïció a l'acord aconseguit en la reforma laboral".

dl westminster houses of parliament uk government politicians mp lords palace of westminster big ben pb

La inflació del Regne Unit es modera fins al 10,7% al novembre, millor del previst

El Regne Unit agafa aire després de la lectura d'inflació del novembre. L'Índex de Preus de Consum (IPC) britànic s'ha moderat al 10,7% durant l'onzè mes de l'any, lleugerament per sobre de les expectatives del consens, que estimaven una reducció fins als 10,9 punts percentuals. La taxa d'inflació interanual va registrar l'octubre passat l'increment més gran dels preus des del 1981, situant-se a l'11,1%, segons ha indicat aquest dimecres l'Oficina Nacional d'Estadística britànica (ONS, per les sigles en anglès).