euro 20220120192623

El dòlar ha prolongat aquest dijous el ral·li iniciat dimecres després de la decisió de política monetària de la Reserva Federal dels EUA, fins a assolir un màxim d'un any i set mesos contra l'euro gairebé als 1,1150 dòlars. Aquests nivells de preu no es veien per a l'encreuament des del juny del 2020 i es produeixen a la calor de la fortalesa del bitllet verd davant la imminent pujada de tipus del banc central, tan aviat com al març, segons preveu el mercat, i la seva reducció més gran de tinença d'actius.

  • 1,1176$
  • -0,01%

L'índex del dòlar, que mesura l'acompliment de la divisa contra una cistella de sis rivals, també ha estirat la trajectòria ascendent fins a una fita per sobre de 97,10 punts, màxims des del juliol del 2020.

La reafirmació dels plans del banc central per posar fi a les compres de bons al març donen definitivament per acabada la política monetària nord-americana flexible que ha definit l'era de la pandèmia, assenyalen els experts. I cap a una lluita més urgent contra la inflació.

El president de la Fed, Jerome Powell, va dir que el banc central nord-americà tindrà una mentalitat oberta al?hora d?ajustar la política monetària per evitar que la inflació persistentment alta es consolidi. Encara que no s'han pres decisions, “serem humils i àgils”, va dir.

"El dubte que queda ara és si els augments de taxes seran 3 o 4 durant el 2022", comenta Adrián Aquaro, fundador de Trader College. "Alguns oficials del FOMC van expressar setmanes enrere que en podrien ser 4, cosa que posicionaria la taxa per sobre de l'1%, molt lluny de la inflació actual", indica.

En veritat, "el que s'interpreta mitjançant aquestes mesures és el combat contra aquesta inflació, que costarà baixar a nivells més normals (2,5-3,5%)", explica l'expert.

D'altra banda, "Powell va deixar clar que atès que la situació del mercat laboral s'acosta a nivells òptims, el banc central té un bon marge de maniobra pel que fa als tipus d'interès. Davant d'aquest panorama, la reacció del mercat va ser un alça del dòlar a tots els fronts, que es mantindrà sense temps", arrodoneix l'expert.

contador