Es manté la pressió sobre el dòlar contra els seus principals rivals, amb els inversors molt pendents de l'informe d'ocupació dels Estats Units, al qual s'espera que es reporti la creació de 750.000 llocs de treball a l'agost. No obstant això, els analistes indiquen que qualsevol nombre per sota d'aquesta xifra oferirà una nova excusa per seguir venent el 'bitllet verd'.
- 1,0398$
- -0,34%
D'altra banda els comentaris de diversos membres del Banc Central Europeu (BCE) sobre la inflació, "molt favorables", en paraules de Jeffrey Halley, analista d'Oanda, van empènyer l'euro a l'alça i van provocar la venda del dòlar. L'índex del dòlar va caure un 0,31%, fins als 92,21, "ja que els mercats de divises, potser més que qualsevol altra classe d'actius, han apostat per un retard en el taper per part de la Reserva Federal dels EUA (Fed)", afegeix l'expert.
Pel que fa al BCE, el president del Bundesbank, Jens Weidmann, es va sumar als comentaris d'altres responsables de política monetària de l'entitat i va advertir que el BCE no hauria d'ignorar el risc que la inflació s'acceleri més ràpid del previst. Per contra, el governador del Banc de Grècia, Yannis Stournaras, va replicar que l'institut emissor no hauria de sobreinterpretar l'actual repunt de la inflació, opinió de la qual es va fer ressò més tard l'eslovè Boštjan Vasle.
Luis de Guindos, vicepresident del Banc Central Europeu (BCE), per la seva banda, va avançar aquest dimecres que es durà a terme una millora de les perspectives macroeconòmiques, ja que la recuperació de 2021 està sent més intensa del que s'esperava. A més, va dir que els indicadors avançats "són positius", que la recuperació de l'economia europea durant el segon trimestre ha estat "molt intensa" i que està previst que segueixi així durant la segona meitat de 2021.
"Amb la previsió que la inflació se situï per sobre del nou objectiu simètric del BCE del 2% per al que queda d'any, els falcons del Consell de Govern del BCE s'han fet més ressò dels riscos inflacionistes i de la necessitat de frenar les compres de bons", comenten els experts de Danske Bank. "Això prepara el terreny per a alguns debats interessants durant la reunió del BCE de la propera setmana. Esperem que el gran debat sobre el futur del programa PEPP només tingui lloc a la reunió de desembre", afegeixen.
L'euro/dòlar ha pujat un 0,30% fins als 1,1875 dòlars aquesta matinada i posa a l'abast dels màxims de finals de juliol, als 1,1882 dòlars. "Un repunt a través d'1,1900 dòlars deixarà pista lliure perquè l'enreuament avanci fins als 1,2000 dòlars la setmana que ve", aventura Halley, ja que "els mercats de divises semblen estar preparats per a una nova venda general del dòlar fins al final de la setmana i la propera, sempre que les nòmines no agrícoles dels EUA siguin suaus". "No obstant això, aquí hi ha el perill", avisa, "si les dades sorprenen a l'alça, podria haver-hi una gran quantitat de doloroses retallades en el dòlar fins al final de la setmana. L'estratègia preferida és apressar-se i esperar".
En altres divises, la lliura esterlina ha travessat la seva mitjana mòbil de 200 dies (DMA) als 1,3810 dòlars durant la nit, al seu camí cap a un guany del 0,47% fins als 1,3833 dòlars. "El tancament per sobre de l'1,3810 dòlars és significatiu, especialment perquè els mitjans de comunicació estan publicant notícies sobre la pujada d'impostos", explica l'expert d'Oanda. "Suposant que les xifres d'ocupació dels EUA siguin baixes, el cable (lliura/dòlar) podria provar els 1,4000 dòlars la setmana que ve", afegeix.