El mercat de les divises opera sense grans canvis en els grans encreuaments aquest dimarts, després de la jornada festiva dels EUA de dilluns. El dòlar manté el seu panorama deprimit a prop de mínims d'un mes, pressionat per la gana pel risc dels inversors, entre l'allunyament del tapering de la Reserva Federa dels EUA (Fed), les dades d'exportacions de la Xina i el rendiment dels bons del Tresor dels EUA.
- 1,0394$
- -0,38%
L'índex del dòlar, que mesura el rendiment de la moneda enfront de sis divises, es va estabilitzar en 92,23 i a poca distància d'un mínim de principis d'agost de 91,941 arribat divendres.
Els rendiments dels bons del Tresor dels Estats Units a dos anys han caigut gairebé cinc punts bàsics durant l'última setmana, ja que el discurs del president de la Fed, Jerome Powell, durant el simposi de Jackson Hole al mes passat, allunyant la retallada dels estímuls, es va veure revalidat per la dada de creació d'ocupació dels Estats Units sorprenentment suau al mes d'agost.
Pel que fa a l'euro, la moneda comunitària es manté al voltant de l'1,1875 dòlars, lluny del màxim de cinc setmanes de divendres, als 1,1909 dòlars, i sense grans canvis, ja que s'imposa "un element de cautela abans de la reunió del Banc Central Europeu (BCE) de dijous", indiquen els analistes de Sucden Financial, enmig de l'especulació que les veus dels falcons guanyarien tracció dins el Comitè de Política Monetària del banc central.
Quant a les dades macro, la moneda ha trobat suport en la producció industrial alemanya, que es va acostar a les expectatives amb un augment de l'1,0% al juliol. Aquestes dades segueixen les de dilluns, quan es van conèixer les comandes de fàbrica germànics, que van augmentar un 3,4% al juliol, després d'un increment revisat del 4,6% durant el mes anterior, i molt més fort que les previsions de consens d'un descens mensual de l'1,0% per al mes, cosa que va contribuir a apuntalar en certa mesura el sentiment al voltant de la moneda única.