ep exterior del palacio de la bolsa a 21 de octubre de 2021 en madrid espana el ibex 35 amanece este
Marta Fernández Jara - Europa Press

L'IBEX ha tancat pla (IBEX: -0,06%, 8.790,80) aquest dimecres, vigília del festiu dels Reis Mags a Espanya. Això, després de les caigudes de les tecnològiques de la sessió passada a Wall Street (el Nasdaq es va deixar un 1,33%), que s'estenen a l'actual, i que a l'Àsia també s'hagin imposat els números vermells.

  • 11.953,20
  • 1,36%

Els inversors segueixen a prop l'evolució dels tipus d'interès al mercat de bons, amb els rendiments del Tresor dels EUA augmentant al ritme més ràpid a l'inici d'any en dues dècades. La rendibilitat del bo del Tresor nord-americà a 10 anys va pujar fins a l'1,71% aquest dimarts.

Els valors tecnològics, els beneficis futurs dels quals són menys atractius per als inversors quan els rendiments són més alts, tendeixen a veure's afectats quan els tipus pugen.

Dins de l'IBEX han destacat les alces en Repsol, gràcies al bon comportament del petroli, i en Amadeus després de la millora de Barclays, que eleva el consell a sobreponderar i el preu objectiu fins als 70 euros. També ho han fet bé els bancs i els valors del sector turístic.

A l'agenda d'avui hi ha diverses referències d'interès, entre les quals destaquen les actes de l'última reunió de la Reserva Federal. El banc central nord-americà va anunciar durant aquesta trobada de desembre la seva intenció d'accelerar el tapering (la reducció de les compres de bons) i també va pronosticar tres pujades de tipus per al 2022. Així mateix, s'han conegut les dades d'ocupació de la consultora privada ADP, que ha conclòs que els EUA han duplicat les previsions pel que fa a la creació d'ocupació al desembre. Divendres es donarà a conèixer la dada oficial. Aquest dimecres s'han publicat igualment els PMI serveis a Europa, que s'han vist afectats per òmicron.

ES FRENA DESPRÉS D'ATACAR LA MITJANA DE 200 SESSIONS

L'IBEX va pujar aquest dimarts de manera moderada (+0,4%), mentre que avui dimecres es manté pla.

"El selectiu s'enfronta a la mitjana de 200 sessions. Compte per aquests preus ja que, després de pujar un 9% durant les últimes dues setmanes, no descartem veure una parada al camí. A curt termini el més normal és que busqui suport al voltant dels 8.600 punts. Seria un magnífic senyal si aconseguís pujar per sobre dels 8.873 punts", expliquen els experts de Bolsamanía.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia a 1,1325 dòlars (+0,35%). El petroli segueix fort, amb el Brent superant els 80 dòlars i el WTI a prop dels 78 dòlars. Això, després que l'OPEP+ complís els pronòstics i mantingués l'augment de 400.000 barrils diaris de petroli al febrer.

L'or puja moderadament (1.824 dòlars), igual que la plata (23,14 dòlars).

El bitcoin puja lleument, fins als 46.561 dòlars. Goldman Sachs considera que la 'cripto' podria assolir els 100.000 dòlars si els inversors segueixen tractant-la com si fos or. L'ethereum perd un 0,18%, fins als 3.813 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa a l'1,681%.

Noticias relacionadas

contador