ep archivo   un panel del ibex en el palacio de la bolsa a 12 de enero de 2022 en madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

L'IBEX 35 ha tancat amb pèrdues moderades del 0,48%, fins als 8.106,40 punts, en una sessió que novament ha estat dominada per una gran volatilitat, amb un màxim als 8.172 sencers i un mínim als 8.034. La resta d'índexs europeus també han tancat en negatiu, sobretot el DAX 40 alemany, a causa del temor d'un tall total del gas per part de Rússia.

  • 11.841,30
  • -0,49%

Els PMI manufacturers i serveis del juny, tant a Europa com als EUA, han estat negatius i segueix havent-hi moltes pors als mercats, i també hi ha molta volatilitat, i el que ha passat avui n'és un exemple més.

Els operadors estan preocupats per les perspectives econòmiques i pel risc que s'acabi produint una recessió, i encara estan digerint les paraules d'ahir de Jerome Powell, president de la Reserva Federal. Aquest va reconèixer que la possibilitat d'una recessió hi és, encara que va dir que no és el resultat que tenen previst.

Powell ha tornat a parlar davant els legisladors nord-americans aquest dijous i ha reiterat que "aconseguir un aterratge suau de l'economia serà difícil a causa de la guerra d'Ucraïna", que manté molt elevats els preus de les primeres matèries i els aliments.

EL PETROLI SEGUEIX CAIENT

El cru ha contnuat caient aquest dijous després de les fortes retallades de la jornada passada. Aquesta circumstància té dues lectures perquè, d'una banda, els descensos fan que disminueixi la pressió respecte a la inflació. D'altra banda, però, aquestes reculades són un reflex d'aquesta preocupació generalitzada davant una diminució de la demanda mundial a causa de la paràlisi econòmica.

Els preus del cru Brent han marcat mínims d'un mes, just per sobre dels 107 dòlars per barril, abans de recuperar-se i tornar a escalar cap a la zona dels 111 dòlars. En aquests moments cedeixen un 0,8%. Els preus del West Texas perden un 1,5%, fins als 104,93 dòlars.

L'IBEX, AL FIL DELS 8.000

L'IBEX ha aconseguit reaccionar després d'acostar-se perillosament al suport dels 8.000 punts. Els analistes de Bolsamanía subratllen que el seu aspecte tècnic és "molt complicat", i que tot fa pensar que acabarà atacant aquest nivell.

"Si ho acaba perdent, és molt probable que puguem veure una extensió de les caigudes fins als mínims del buit alcista del març als 7.783 punts", expliquen.

El primer nivell de resistència el podríem situar als 8.361 punts, màxims de la sessió de dimarts. "No veurem ni el més mínim senyal de fortalesa mentre es mantingui cotitzant per sota aquest nivell de preus", apunten.

Dins del selectiu, Telefónica ha tornat a ser un dels millors valors amb Ferrovial i Iberdrola, que ha liderat els avenços després de descomptar de manera positiva que el jutge hagi arxivat la causa contra Ignacio Galán per contractar Villarejo.

Els bancs han estat els pitjors. Un darrere l'altre, liderats per Sabadell i Bankinter, s'han situat a la cua del selectiu. A més, Indra també ha baixat amb força després d'haver-hi pres el Govern el control del Consell en aliança amb l'inversor Joseph Oughourlian, el màxim accionista de Prisa, en una accidentada Junta d'Accionistes.

Al Continu, han destacat les caigudes properes al 10% en Duro Felguera. El Confidencial ha publicat que torna a estar a punt de l'abisme nou mesos després d'obtenir un rescat de 120 milions per part de la SEPI.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia ara a 1,0519 dòlars (-0,43%). L'or puja un 0,3% (1.845 dòlars) i la plata avança un 0,1% (21,45 dòlars).

El bitcoin rebota un 2% (20.456 dòlars) i l'ethereum, un 3,7% (1.109 dòlars).

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys baixa al 3,02% i la del bo espanyol es relaxa fins al 2,5%.

Noticias relacionadas

contador