jerome powell 20220315182118

L'IBEX 35 s'ha capgirat i ha pujat un 0,11%, fins als 7.993,20 punts, impulsat per Naturgy, IAG i Aena. Per la seva banda, PharmaMar, Acciona i Acciona Energía han estat els més baixistes. La resta de borses europees han tancat amb signe mixt, en una sessió atípica i amb menys activitat del que és habitual a causa del tancament de la Borsa de Londres per la celebració del funeral de la Reina Isabel II.

  • 11.023,70
  • 1,02%

Això, en una setmana durant la qual la Reserva Federal (Fed) serà la protagonista absoluta. S'espera que el banc central nord-americà pugi dimecres els tipus d'interès en 75 punts bàsics. Hi ha qui creu que, després de la mala dada definitiva d'inflació d'agost als Estats Units, l'increment podria ser fins i tot de 100 punts bàsics, però el consens opta per la primera possibilitat.

La Reserva Federal no serà l'únic banc central que es reuneixi aquests dies. Fins a 13 n'anunciaran decisions sobre tipus aquesta setmana. Destaca el Banc d'Anglaterra (dijous), que es preveu que elevi tipus en 50 punts bàsics; i el Banc del Japó (també dijous), que deixaria la seva política monetària sense canvis, ja que, com és sabut, el Japó es manté al marge de l'enduriment monetari que s'està veient en altres llocs del món.

A més de la Borsa de Londres, aquest dilluns el Japó també ha estat tancat per festiu.

MÉS TENSIÓ GEOPOLÍTICA

Per si la situació no fos prou complicada, un nou focus de tensió geopolítica pren força avui després de les últimes declaracions del president dels EUA.

La CBS va emetre aquest diumenge una entrevista, gravada la setmana passada, en què Joe Biden afirma que les forces nord-americanes defensarien Taiwan en cas d'invasió xinesa.

Preguntat en una entrevista al programa 60 Minutes de la CBS sobre si les forces nord-americanes defensarien l'illa reclamada per la Xina, va respondre: "Sí, si, de fet, hi hagués un atac sense precedents".

Quan l'entrevistador li va demanar que aclarís si volia dir que, a diferència del que havia passat a Ucraïna, les forces nord-americanes, homes i dones, defensarien Taiwan en cas d'una invasió xinesa, Biden va respondre: "Sí".

La Casa Blanca ha intentat 'treure ferro' a aquestes declaracions.

ATENTS A PORSCHE

A l'àmbit empresarial, Porsche és el protagonista del dia. El fabricant d'automòbils esportius de luxe sortirà a borsa el 29 de setembre a un preu entre 76,50 i 82,50 euros, segons va anunciar aquest diumenge Volkswagen.

El rang de preus suposa una valoració d'entre 70.000 i 75.000 milions d'euros, xifra que convertiria la sortida a borsa de Porsche a la segona més gran de la història a Alemanya.

Els experts de Bankinter aconsellen participar en l'OPV, ja que consideren la valoració "raonable", tot i que implica un descompte del 60% enfront de Ferrari.

ENTRADA DE LES COMPRES?

Els experts de Bolsamanía intenten mantenir l'optimisme malgrat les caigudes i no descarten que, si l'IBEX aconsegueix subjectar-se als 7.943 punts, dibuixi una bona figura.

"El selectiu espanyol podria estar donant forma a un retrocés temporal a aquests preus després de confirmar el gir al suport dels 7.764 punts. A curt termini cal tenir molt present el buit baixista que va deixar divendres passat als 8.085 punts. Només amb la superació d'aquest nivell de preus ens plantejaríem la tornada de les compres", comenten.

"Si aconsegueix anul·lar aquest buit, és molt probable que puguem acabar veient un atac a la resistència dels 8.235 punts, màxims d'aquest mes de setembre. Seria un bon pas endavant la superació d'aquests preus, si bé la resistència clau es troba als màxims d'agost que va dibuixar als 8.540 punts. Per sota és molt important que no abandoni el suport clau dels 7.764 punts”, afegeixen.

ALTRES MERCATS: LES 'CRIPTOS' S'ENFONSEN

L'euro es canvia a 1,0009 dòlars (-0,05%). El petroli cotitza amb caigudes del 0,5%. El Brent se situa als 90,90 dòlars i el WTI, als 84,71 dòlars.

L'or cotitza pla (-0,01%, 1.683 dòlars), i la plata puja un 0,5% (19,47 dòlars).

El bitcoin baixa un 2,5%, fins als 19,205 dòlars, i l'ethereum cedeix un 2,4%, fins als 1.349 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa al 3,47% i la del bo espanyol, al 2,93%.

Noticias relacionadas

contador