Tancament lleugerament alcista per a l'IBEX 35 aquest dimecres (+0,44%, 9.278,70 punts), lluny de màxims intradia (9.324) i després de les caigudes que va registrar dimarts (-0,80%), quan es va desmarcar a la baixa mentre la resta d'Europa tancava a l'alça. Les altres places del Vell Continent han mantingut el to favorable. Dins del selectiu espanyol, han destacat les pujades d'ACS, BBVA i Santander. En negatiu, IAG i Repsol han estat els principals llasts.
- 11.656,60
- 0,39%
Wall Street va acabar la passada sessió amb signe mixt i moviments moderats, mentre que a Àsia han predominat els números verds aquesta matinada.
Aquest dimecres, la renda variable nord-americana també recupera posicions, mentre els inversors centren la seva atenció absolutament en la dada d'IPC dels Estats Units del març, molt rellevant per veure què decideix fer la Reserva Federal (Fed) finalment a la reunió del maig.
L'IPC general ha caigut fins al 5% en taxa interanual, per sota de la retallada fins al 5,2% des del 6% anterior que pronosticava el consens. Tot i això, igual que passa a Espanya i a la resta d'economies desenvolupades, la inflació subjacent, que exclou aliments i energia, es manté a nivells molt elevats i ha repuntat fins al 5,6%, en línia amb el pronòstic.
Després d'aquesta dada, el mercat anticipa una altra pujada de tipus de 25 punts bàsics a la propera trobada de la Fed, que posteriorment publicarà les actes de la seva última reunió.
"Després de les xifres d'ocupació (del divendres passat), el mercat atorga una probabilitat del 70% que la Fed torni a pujar les taxes d'interès de referència en 25 punts bàsics al maig", comenta Juan José Fernández-Figares, director de anàlisi de Link Securities.
De moment, els funcionaris de la Reserva Federal estan emetent notes divergents sobre la propera mesura política del banc central. El president de la Reserva Federal de Nova York, John Williams, va afirmar aquest dimarts que els responsables de la Fed encara tenen feina per fer, mentre que el president de la Reserva Federal de Chicago, Austan Goolsbee, que vota les decisions de política monetària aquest any, va demanar "prudència i paciència".
A més de l'IPC dels EUA i de les actes de la Fed, l'agenda ha inclòs la decisió de tipus del Banc del Canadà, que ha complert el que s'esperava, en mantenir els tipus d'interès al 4,5%.
"La inflació a molts països està disminuint davant els preus més baixos de l'energia, la normalització de les cadenes de subministrament mundials i una política monetària més estricta. Alhora, els mercats laborals segueixen ajustats i les mesures d'inflació subjacent a moltes economies avançades suggereixen pressions de preus persistents, especialment per als serveis", ha destacat lʻorganisme.
HA COBERT PART DEL BUIT BAIXISTA
L'IBEX va cobrir aquest dimarts part del buit baixista del 10 de març passat i es va frenar. A curt termini, els experts de Bolsamanía no descarten una parada al camí.
"El primer nivell de suport es troba als 9.135 punts. Si ho perd, el més probable és que acabem veient com cobreix el buit alcista que va deixar el 30 de març passat als 9.070 punts", assenyala César Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de Trader Watch.
Al voltant dels 9.000 punts, el selectiu presenta una important banda de suport, de manera que el més normal és que acabi subjectant-se en aquests preus, afegeixen els experts de Bolsamanía.
"Per confirmar la continuació de l'escalada alcista, hauríem d'esperar un tancament per sobre dels 9.527 punts, màxims anuals. Si al final aconsegueix superar aquests preus, podríem acabar veient un atac als 10.000 punts", assenyala Nuez.
ALTRES MERCATS: EL BITCOIN SEGUEIX ENGANXAT ALS 30.000
El bitcoin es manté enganxat als 30.000 dòlars (-1%, 29.945 dòlars). L'ethereum cotitza als 1.917 dòlars (+0,8%).
L'euro es canvia a 1,0978 dòlars (+0,6%).
El petroli puja més de 1%. El Brent se situa als 86,87 dòlars i el WTI, als 82,65 dòlars.
L'or avança un 0,3% (2.024 dòlars) i la plata puja un 0,6% (25,35 dòlars).
La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa al 3,40%.