ep archivo   interior del palacio de la bolsa con paneles con valores del ibex 35 en madrid espana
Marta Fernández Jara - Europa Press - Archivo

L'IBEX ha estat el pitjor índex d'Europa, amb caigudes del 0,54%, fins als 9.092,2 punts. El selectiu s'ha vist pressionat per les retallades pronunciades en els valors del sector turístic (Meliá, IAG, Amadeus...) i en les companyies renovables (Siemens Gamesa, Solaria...).

  • 11.656,60
  • 0,39%

Dins de l'BEX, han destacat les pujades en ArcelorMittal (+4%), després de guanyar 4.621 milions el tercer trimestre, el nivell més alt des del 2008, seguit per Acerinox i PharmaMar, que ha signat un nou acord per comercialitzar lurbinectedina a Taiwan.

A més, Repsol ha anunciat que Pontegadea, la societat inversora d´Amancio Ortega, ha comprat el 49% d´un parc eòlic a Espanya per 245 milions d´euros.

A l'escena econòmica, la Comissió Europea ha actualitzat les seves previsions i ha retallat de manera important la seva estimació de creixement per a Espanya el 2021 al 4,6% des del 6,2%. Tot i que el 2022, l'estimació és que Espanya lideri la recuperació entre les grans economies de l'euro.

Així mateix, el Regne Unit ha anunciat el PIB preliminar del tercer trimestre, amb un alentiment del creixement a l'1,3%.

Fora del nostre país, la companyia de moda Burberry ha baixat amb força després de publicar resultats. En positiu, el grup industrial alemany Siemens ha superat els pronòstics amb els comptes i ha avançat en borsa.

Això, en un dia de ressaca després de la dada d'inflació coneguda aquest dimecres als Estats Units, al nivell més alt dels últims 30 anys. El president dels Estats Units, Joe Biden, ha declarat que la reducció dels preus està entre les seves "principals prioritats" després d'anunciar-se que la taxa interanual es va disparar al 6,2% a l'octubre.

Amb les dades d'inflació, els operadors augmenten ara les seves expectatives sobre la data de la primera pujada de tipus de la Fed. El mercat de futurs dels fons de la Fed veu ara més probabilitats que la primera pujada de tipus del banc central produeixi al juliol de 2022.

Wall Street rebota aquest dijous de manera moderada després de descomptar la inflació, mentre que a Àsia la sessió s'ha saldat amb signe mixt. La gran cita allà -i a la resta de món- és avui el Dia del Solter, una festivitat commemorada a la Xina per celebrar l'orgull de ser solter i que s'ha convertit al llarg dels anys en la cita de vendes més gran a nivell mundial, davant del Black Friday i del Cyber ​​Monday. Les dades de vendes que derivin d'aquest '11 de l'11' estan sent molt positives.

També a Àsia, és notícia Evergrande que, segons informa Bloomberg, s'enfronta a una data límit per al pagament de cupons dimecres i podria haver efectuat ja aquests pagaments. Pel que sembla, els clients de l'empresa internacional de compensació Crearstream han rebut pagaments endarrerits de tres bons en dòlars nord-americans. La companyia s'ha disparat un 9%.

ELON VEN

Elon Musk ha venut aproximadament 5.000 milions en accions de Tesla aquesta setmana, segons informen els mitjans internacionals aquest dijous, i afegeixen que probablement no s'ha acabat. Recordem que dissabte, el conseller delegat de Tesla va preguntar als seus usuaris de Twitter si havia de vendre el 10% de la seva participació en la companyia i aquests van respondre que sí. Des d'aleshores, Tesla ha patit fortes caigudes a la borsa, registrant aquest dimarts el seu descens més important en una jornada de l'any.

ALTRES MERCATS

El bitcoin cau un 2%, fins als 64.935 dòlars, i l'ethereum puja un 1%, fins als 4.720 dòlars.

El petroli puja un 0,5, fins als 82,95 dòlars el Brent i 81,50 dòlars el WTI. L'or i la plata pugen un 1%, fins als 1.863 dòlars i 25,17 dòlars, respectivament.

L'euro es canvia a 1,1460 dòlars (-0,16%) i ha tocat mínims de 20 mesos en 1,1450 en l'encreuament contra el 'bitllet verd'.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa a l'1,57% i el rendiment del bo espanyol a 10 anys repunta fins al 0,472%.

Noticias relacionadas

contador