ep archivo   valores del ibex 35 en un panel del palacio de la bolsa a 21 de abril de 2021 en madrid
Óscar Cañas - Europa Press - Archivo

L'IBEX 35 ha baixat un 1,87%, fins als 8.328,40 punts, i ha tancat als mínims de la jornada. Això, després de superar a primera hora els 8.520 punts i topar amb la resistència dels 8.510 punts. Dins del selectiu, gairebé tots els títols han tancat en vermell. Els més baixistes han estat els bancs (Bankinter, CaixaBank...) seguits per Siemens Gamesa, Merlin Properties, Colonial i Acerinox, entre molts altres valors.

  • 11.953,20
  • 1,36%

Repsol ha estat el valor més alcista després de rebre una millora de valoració de Deutsche Bank i a causa també del nou repunt del petroli (el Brent es torna a disparar i supera els 121 dòlars per barril). En positiu, només han finalitzat PharmaMar, Rovi i Inditex.

Cal destacar, des dels mínims intradia del 7 de març (7.280) fins als màxims intradia aquest dimarts, el rebot de l'IBEX ha estat del 17%.

Tot i aquestes retallades d'avui, és innegable que la situació s'ha estabilitzat molt en la renda variable europea des dels fortíssims vaivens dels dies posteriors a la invasió d'Ucraïna. És veritat que la volatilitat és molt present i que tot pot canviar en el mateix instant en què passi alguna cosa negativa i inesperada relacionada amb la guerra, però també és veritat que la situació ha deixat de ser tan caòtica.

I això malgrat que la guerra continua i malgrat que la crisi social a causa de la pressió dels preus i la inflació és cada vegada més gran... Només cal mirar la situació que viu Espanya, amb mobilitzacions als carrers, una aturada de transportistes que dura ja més de deu dies i supermercats desproveïts.

El responsable d'anàlisi d'un important banc deia aquesta setmana que el preocupa l'excés de "complaença" que veu ara als mercats i que no li acaba d'agradar que les borses estan aguantant i acostumant-se a allò dolent, cosa que "no està necessàriament bé". També deia que el binomi risc/recompensa s'ha deteriorat notablement amb la guerra, i per això advertia que ara mateix és molt important gestionar bé el risc.

Wall Street recull beneficis després d'acabar ahir en positiu i que Àsia ho hagi fet bé aquesta matinada (el Nikkei ha pujat un 3%, amb SotfBank disparant-se un 7%).

A l'agenda d'aquest dimecres s'hi inclouen diverses cites rellevants, entre les quals destaca la publicació de l'IPC al Regne Unit (escala fins al 6,2% al febrer, màxims de 30 anys). El ministre d'Economia, Rishi Sunak, ha exposat davant del Parlament l'anomenada Declaració de Primavera, que ha inclòs rebaixes d'impostos per pal·liar la pressió sobre les llars britàniques a causa dels preus.

Avui ha tornat a parlar Jerome Powell a la Cimera d'Innovació del BIS. El president de la Reserva Federal ha enumerat els quatre pilars principals del futur dòlar digital, sobre el qual el banc central investiga a instàncies del mateix president dels EUA, Joe Biden. Segons el parer del banquer central, l'actual regulació dels bancs centrals no està adaptada al món digital, per la qual cosa ha demanat revisar-la, ja que "ens trobem només a l'inici del viatge de la digitalització".

OPA SORPRESA

Metrovacesa es dispara aquest dimecres (+15%) després que FCC Immobiliaria, societat del grup FCC, hagi llançat una OPA voluntària sobre el 24% del capital a 7,80 euros per acció.

FCC Immobiliària i el seu soci de control, Control Empresarial de Capitals (CEC), podran assolir mitjançant l'oferta una participació màxima del 29,4087% del capital social de Metrovacesa (incloent-hi el 5,4087% que ja és titularitat de CEC, directa i indirectament, a través de Soinmob).

ALTRES MERCATS

L'euro canvia a 1,10 dòlars (-0,24%). El petroli puja un 4%, amb el Brent als 120,85 dòlars i el West Texas, als 114 dòlars.

L'or avança un 0,5%, fins als 1.932 dòlars, i la plata puja un 0,7%, fins als 25,08 dòlars.

El bitcoin puja un 0,2% (42.675 dòlars) i l'ethereum repunta un 0,6% (3.023 dòlars).

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 2,357%. Ahir va marcar màxims des del 2019. El rendiment del bo espanyol a 10 anys baixa fins a l'1,383%.

Noticias relacionadas

contador