L'IBEX 35 ha pujat un 0,56%, fins als 8.755,90 punts, després que el Nasdaq aconseguís tancar la sessió finalment en positiu. De les sis jornades borsàries del 2022, l'índex tecnològic n'ha baixat en quatre, caient ahir fins a mínims de 10 setmanes i entrant en territori de correcció, encara que finalment va poder acabar el dia amb lleus revaloracions (+0,05%).
- 11.635,90
- 0,97%
Wall Street cotitza amb signe mixt i gran volatilitat mentre persisteix la preocupació davant de la possibilitat que la Reserva Federal (Fed) endureixi la seva política monetària abans del previst.
El canvi de discurs arran de les actes de la Fed publicades a la setmana passada ha fet créixer les especulacions que, lluny d'esperar un parell de pujades de tipus aquest any, es podria estar davant de la possibilitat de quatre, així com d'una reducció del balanç cap a la darrera part de l'any.
Cal destacar que una de les cites d'aquest dimarts ha estat la compareixença de Jerome Powell, president de la Fed, davant del Senat. El banquer central ha insistit en la necessitat d'"evitar que arreli la inflació".
Durant el torn de preguntes dels senadors, Powell ha afegit que “haurem de pujar més els interessos si l'alta inflació persisteix”.
Powell ha afegit, tal com van confirmar les actes, que "en algun moment d'aquest any començarem a reduir la mida del nostre balanç". Una afirmació important perquè suposa una política monetària més restrictiva per part del principal banc central del món.
"Ara mateix el que ha de fer l'inversor és mantenir la 'sang freda' a l'espera de veure què fa la Fed", apunta Ramón Forcada, director d'anàlisi de Bankinter. Enmig de tot això, l'atenció continua posada en els bons, mentre que la rendibilitat del bo a 10 anys dels Estats Units es manté, de moment, per sota de l'1,8%.
A més de Powell, aquest dimarts també ha parlat la presidenta del BCE, Christine Lagarde, que ha assegurat que el banc central "es pren molt seriosament" la pujada de preus. Així mateix, a Espanya s'ha publicat la producció industrial del novembre, que registra la pujada més gran des del juny.
LA RESISTÈNCIA CLAU, ALS 8.834 PUNTS
Dins de l'IBEX, han destacat les fortíssimes alces en PharmaMar després d'anunciar la publicació de resultats favorables del seu fàrmac Aplidin contra la Covid, també contra la variant òmicron, a la revista Life Science Alliance. Al capdamunt de l'IBEX s'han situat també Rovi, Grifols i Cie Automotive. Al costat negatiu, els pitjors han estat Acciona, Telefónica i Endesa.
Els experts de Bolsamanía recorden que l'IBEX té la seva primera resistència clau als 8.834 punts i el seu primer suport als 8.600 punts.
"De moment no apareixen les vendes, de manera que es podria interpretar com una demostració de força. La resistència clau es troba als 8.834 punts. Si aconsegueix superar aquests preus, és molt probable que puguem acabar veient una extensió dels guanys fins al nivell dels 9.000 punts”, assenyala César Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de Trader Watch.
Cal destacar que Telefónica va perforar resistències aquest dilluns després de tancar als 4,024 euros, amb una pujada propera al 3%. "Aconsegueix superar la resistència dels 3,9575 euros. El seu aspecte tècnic és molt bo i tot sembla indicar-nos que podríem acabar veient una extensió dels guanys fins als màxims del passat any que presenta als 4,1619 euros", apunta Nuez.
ALTRES MERCATS
L'euro es canvia a 1,1364 dòlars (+0,35%). El petroli puja un 3% de mitjana, amb el Brent als 83,20 dòlars i el WTI als 80,77 dòlars.
L'or avança un 0,8%, fins als 1.815 dòlars, mentre que la plata es revalora un 1%, fins als 22,67 dòlars.
El bitcoin puja un 2,8%, fins als 42.665 dòlars, i l'ethereum, un 5%, fins als 3.221 dòlars.
La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau fins a l'1,76%.