ep valores del ibex 35 en la bolsa de madrid a 26 de abril de 2021
Eduardo Parra - Europa Press

Els inversors ja han tingut una mostra aquesta setmana de com se les gasta agost. Les dues primeres jornades han posat en evidència les dues cares del mes de vacances per antonomàsia, quan els baixos volums i l'escassa liquiditat poden provocar caigudes exprés en qualsevol actiu, com dilluns en l'or, o deixar sessions durant les quals no passa absolutament res, com la de dimarts. Amb tot, l'IBEX va a poc a poc afermant nivells i sembla tenir ganes de conquistar els psicològics 9.000 i els màxims anuals situats a nivells de 9.300. Aquest dimecres, ha avançat un 0,86%, fins als 8.975,80 punts.

  • 11.953,20
  • 1,36%

El to del mercat és positiu després que el Senat dels EUA aprovés el pla d'infraestructures d'un bilió de dòlars aquest dimarts, "cosa que va provocar certa rotació sectorial", indica Jeffrey Halley, analista d'Oanda.

"El Dow Jones es va comportar millor, ja que els inversors es van decantar pels valors growth, comprant excavadores, mentre que el Nasdaq, de gran pes tecnològic, va retrocedir", afegeix. "La perspectiva d'una despesa d'1 bilió de dòlars en infraestructures als EUA té els productors de matèries primeres fregant-se les mans amb alegria", postil·la.

Un altre factor positiu que ha animat l'IBEX ha estat la dada d'inflació de juliol als Estats Units, que ha moderat el seu avanç respecte al mes de juny. "La inflació continua elevada, però no ha superat les expectatives. Dona la sensació que la pujada dels preus ha arribat per quedar-se, però no percebem que la Fed estigui preocupada. De fet, la desacceleració en l'augment dels preus permet a la Fed prendre una ruta més lenta cap a la reducció dels seus estímuls monetaris", explica Neil Wilson, analista de Markets.com.

GAMESA, TÉCNICAS, AENA...

En altres notícies destacades, Siemens Gamesa cau lleugerament després que el seu rival danès, Vestas, hagi llançat un avís de revisió de resultat, a causa de l'encariment de les matèries primeres.

A més, els analistes de Citi han reiterat el consell de neutral sobre Técnicas Reunidas, amb una valoració de 9 euros per acció, després del rescat financer sol·licitat per la companyia al govern espanyol.

En positiu, Aena ha estat el valor més alcista de l'IBEX en confirmar que durant el mes de juliol ha recuperat més del 50% del trànsit de passatgers prepandemia a la seva xarxa d'aeroports, comparant-lo amb les xifres de l'estiu de 2019, xifra que suposa un total de 15,1 milions de viatgers.

Sobre la pujada del preu de la llum a Espanya, l'Associació d'Empreses d'Energia Elèctrica (Aelec), que representa Iberdrola, Endesa, EDP i Viesgo, ha sol·licitat aquest dimecres la desvinculació de la tarifa regulada dels preus del mercat majorista per dotar la factura de la llum d'una "major estabilitat".

LES PREVISIONS PER AL BITCOIN

De tornada a Europa, la inflació d'Alemanya es va disparar al juliol fins al 3,8% en taxa interanual, situant-se al nivell més alt des de desembre de 1993. En taxa intermensual, la inflació va pujar al juliol un 0,9%. La dada ZEW de confiança empresarial alemanya va decebre a la baixa dimarts i va provocar caigudes en l'euro fins a mínims d'abril.

Ara els analistes es pregunten si els 1,17 dòlars aguantaran per a la divisa comunitària, mentre tot apunta a una major fortalesa del dòlar durant les pròximes setmanes.

D'altra banda, el Senat nord-americà ha mostrat també la seva intenció de gravar les transaccions de criptodivises, recaptant uns modestos 28.000 milions de dòlars en deu anys. L'espai de les monedes digitals amb prou feines ha reaccionat a aquestes notícies, malgrat que la legislació també inclou una vigilància addicional al criptoespai "que probablement sigui un mer preludi del que ha de venir", avisa l'expert d'Oanda.

De fet, el bitcoin es manté per sobre dels 45.000 dòlars i acumula guanys de més del 20% durant els últims set dies. L'optimisme és elevat i ha tornat la confiança als inversors que la moneda digital número u recuperarà els màxims d'abril, al voltant dels 65.000 dòlars i, després, posarà rumb cap als 100.000 'bitllets verds' a finals de 2021", assegura Tom Lee, analista de Fundstrat.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

"Divendres l'IBEX tancava el buit baixista que va deixar el selectiu durant la fase correctiva iniciada a mitjans del mes de juny. Això deixa la porta oberta a la possibilitat d'intentar tornar a la zona de màxims anuals als 9.300 punts" a curt termini, explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

Tot i que la resistència realment important apareix als 9.500 punts, per on passa "un canal baixista de manual des dels màxims històrics de 2007", segons aquest expert.

ALTRES MERCATS

Petroli West Texas cau un 1,1% fins als 67,52 dòlars.

Petroli Brent baixa un 1,1%, fins als 69,84 dòlars.

Unça d'or puja un 0,8% fins als 1.746 dòlars.

Unça de plata puja un 0,4% fins als 23,50 dòlars.

Euro/dòlar puja un 0,1%, fins als 1,1735 dòlars.

Bitcoin puja un 2% fins als 46.490 dòlars.

Noticias relacionadas

contador