ep vista general del palacio de la bolsa a 10 de marzo de 2022 en madrid espana el ibex 35 pierde un
Marta Fernández Jara - Europa Press

Tancament alcista per a l'IBEX 35 (+0,85%; 8.584,20 punts), que ha aconseguit completar el mes d'abril amb un guany de l'1,6%. Això, en un dia carregadíssim de referències. Avui s'ha conegut el PIB del primer trimestre d'Espanya (va frenar el creixement al 0,3%) i de molts altres països europeus, així com el PIB de la zona de l'euro (es va desaccelerar al 0,2%). A més, s'ha publicat la inflació preliminar a la zona euro, que va escalar fins al 7,5% a l'abril, i la dada d'inflació PCE als EUA, que va repuntar fins al 6,6%. A més, al nostre país el Govern ha rebaixat gairebé tres punts la previsió de creixement econòmic per al 2022, fins al 4,3%.

  • 11.473,90
  • 0,33%

A l'àmbit empresarial, CaixaBank ha anunciat un benefici net de 707 milions al primer trimestre, alhora que ha comunicat una dotació de 214 milions pels efectes derivats de la guerra a Ucraïna.

BBVA ha guanyat 1.651 milions fins al març, un 36,4% més, i aconsegueix el millor resultat recurrent de la història. A Espanya, el mercat han estat igualment pendent de Grifols, que va informar a la nit que s'ha vist obligada a reformular els comptes.

Els millors valors de l'IBEX han estat Indra (que també ha publicat comptes), seguida per BBVA, Repsol i Cie Automotive. En negatiu, Grifols, Naturgy i Acciona han estat els títols més baixistes.

Fora del nostre país, igualment se segueixen anunciant resultats, mentre aquest matí continuen cuejant els comptes d'Amazon i d'Apple. Amazon es desploma després de perdre 3.800 milions al primer trimestre. Apple, per la seva banda, va guanyar 25.010 milions de dòlars durant el període i va complir les previsions, però ha reconegut un impacte important en els seus ingressos futurs pels problemes a les cadenes de subministrament i pels confinaments massius a la Xina.

UN MES QUE S'HA ANAT COMPLICANT

Abril es presentava com un mes de recuperació després d'un primer trimestre molt difícil a les borses a causa de la guerra d'Ucraïna. Semblava que els inversors s'anaven acostumant a poc a poc a la situació i que les coses es normalitzaven en certa manera.

Tot i això, els últims compassos d'aquest mes han estat molt complicats per als mercats, que estan nerviosos davant dels plans dels bancs centrals, especialment de la Reserva Federal (Fed), i davant l'impacte del conflicte bèl·lic a l'economia.

Els resultats han marcat les darreres jornades del mes, però per descomptat també la macro, i les diferents compareixences dels banquers centrals, sobretot de Jerome Powell.

La setmana vinent se celebra l'esperadíssima reunió de la Reserva Federal. Caldrà veure si es confirma la pujada de tipus de 50 punts bàsics que ja ha descomptat el mercat.

ENGANXAT AL SUPORT DELS 8.400

El selectiu espanyol va aconseguir ahir tancar amb pujades moderades i avui continua avançant, però es manté cotitzant al voltant del suport dels 8.400 punts.

"Molta cura, que segueix vigent l'envolupant baixista de dimarts, i per això no descartem un atac al suport dels 8.274 punts", assenyala César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía i responsable de Trader Watch.

"Si no es pot subjectar en aquests nivells, podríem acabar veient una extensió de les caigudes fins al nivell dels 8.000 punts. Només veurem un senyal de fortalesa amb un tancament per sobre dels màxims de dimarts que presenta als 8.703 punts", afegeix.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia a 1,0536 dòlars (+0,4%). El petroli puja més d'un 1%, amb el Brent als 109,42 dòlars, i el WTI als 106,41 dòlars.

L'or avança un 0,8% (1.906 dòlars) i la plata cau un 0,6% (23,03 dòlars).

El bitcoin cau un 3% (38.797 dòlars) i l'ethereum es deixa un altre 3% (2.863 dòlars).

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys avança fins al 2,902% i el rendiment del bo espanyol a 10 anys repunta fins a l'1,974%.

Noticias relacionadas

contador