- En castellano:Cierre alcista para el Ibex 35, impulsado por Cellnex, Acciona, Iberdrola y Telefónica
Tancament alcista per a l'IBEX 35 (+0,78%; 9.254,60 punts) gràcies als guanys de valors com Cellnex, Acciona, Iberdrola o Telefónica. Per part seva, les borses europees han tancat amb pèrdues moderades i Wall Street registra signe mixt, amb caigudes destacades per al Nasdaq.
- 11.747,40
- 0,82%
Àsia ha tancat amb signe mixt després que Nova Zelanda hagi pujat inesperadament els tipus d'interès en 50 punts bàsics, en comptes dels 25 que s'esperaven, apartant-se de l'alentiment que ja han iniciat altres bancs centrals, que fins i tot es plantegen una pausa.
En qualsevol cas, l'atenció dels inversors se centra aquest dimecres en les dades macroeconòmiques que s'han conegut. D'una banda, estaran molt pendents dels PMI que es coneixen tant a Europa com als EUA, corresponents al sector serveis, en què hi ha posades moltes esperances.
I és que com diu Michael Hewson, analista en cap de mercats de CMC Markets UK, “tot i la creixent preocupació per la recessió al sector manufacturer, si es mira cap a una altra banda s'observa una tendència diferent en els serveis, que han experimentat una millora constant en els darrers mesos, malgrat la tendència a l'alça dels preus".
BON PMI SERVEIS A ESPANYA
En aquest sentit, el PMI serveis d'Espanya ha superat àmpliament les previsions, ja que ha registrat el repunt més fort des del novembre del 2021. L'indicador ha repuntat el març fins a 59,4 des de 56,7, molt per sobre del 57,5 anticipat.
"La trajectòria actual del sector també es va traduir en una perspectiva positiva per als propers dotze mesos. Les empreses es van mantenir optimistes en les seves projeccions de creixement per l'esperança que un repunt a la indústria del turisme ajudi a mantenir les actuals condicions de millora de la demanda", ha comentat Laura Denman, economista d'S&P Global Market Intelligence.
La bona dada d'Espanya s'ha vist confirmada per indicadors també positius a França, Itàlia i Alemanya, que han impulsat el PMI serveis de la zona euro a expandir-se al ritme més fort des del maig del 2022.
A més, a l'altra banda de l'Atlàntic s'ha publicat l'enquesta ADP d'ocupació, que donarà alguna pista sobre el que es pot esperar de l'informe d'ocupació que els EUA donen a conèixer aquest divendres. Segons la consultora, el sector privat dels EUA va sumar al març 145.000 llocs de treball, una dada que es queda molt per sota de les 200.000 que pronosticava el consens.
A més, l'ISM serveis del març als EUA ha confirmat que l'activitat va continuar expandint-se, encara que a un ritme més lent del que es pronosticava. "Estem començant a veure un deteriorament més significatiu a l'economia, que influeix en la nostra perspectiva de recessió a finals d'aquest any", ha assenyalat John Leiper, director d'Inversions de Titan Asset Management.
BBVA, IBERDROLA I TELEFÒNICA, PROTAGONISTES
A l'àmbit empresarial, aquest dimecres BBVA s'ha emportat l'atenció a Espanya, ja que reparteix dividend. El banc distribuirà entre els seus accionistes un total de 1.869 milions d'euros, amb càrrec al benefici net de 6.420 milions aconseguit l'exercici 2022. L'entitat, segons l'analista tècnic de Bolsamanía, César Nuez, acaba de superar resistències i ha confirmat la correcció del curt termini.
"Per a les properes jornades el més normal és que puguem acabar veient una extensió de les pujades fins als màxims del buit baixista que va deixar el 10 de març passat als 6,954 euros", comenta l'analista, que diu, a més, que "la resistència clau es troba als 7,198 euros, màxims anuals". "Si aconsegueix superar aquests preus, és molt probable que puguem acabar veient una extensió dels guanys fins als màxims històrics del 2007 que va dibuixar als 8,334 euros", conclou.
També ha estat notícia Iberdrola, perquè ha venut la major part del negoci a Mèxic al govern asteca per 6.000 milions de dòlars. Els analistes valoren que hagi segellat la pau amb l'Executiu de Manuel Andrés López Obrador i, a més, la companyia ha dit que centrarà el creixement als Estats Units i Europa.
Un altre valor alcista ha estat Telefónica, després que s'hagi publicat que Vodafone ha rebut ofertes d'uns 3.600 milions d'euros pel negoci a Espanya.
D'altra banda, Acciona ha pujat amb força després d'haver rebut una millora de valoració de Barclays, que n'ha elevat el preu objectiu fins a 233 euros per acció.
ALTRES MERCATS
En altres mercats, el petroli continua copant mirades. Aquest dimecres cau mig punt percentual, de manera que el Brent baixa lleugerament per sota dels 85 dòlars. Alguns experts creuen que la retallada sorpresa a la producció anunciada per l'OPEP+ aquesta setmana podria impulsar l''or negre' fins als 100 dòlars, encara que a Morgan Stanley es mostren escèptics. Tant, que els seus estrategs han retallat previsions i ara estimen que el cru pujarà, com a màxim, a 90 dòlars.
L'or també centra l'atenció, després de tocar aquest dimarts màxims anuals que manté, i és que avui cotitza als 2.040 dòlars. El bitcoin, per la seva banda, continua amb les pujades i l'escala fins als 28.183 dòlars. L'euro/dòlar cau un 0,2%, fins als 1,0925 dòlars, mentre el bo del Tresor nord-americà a 10 anys avança fins al 3,29%.