ep valores del ibex 35 en el palacio de la bolsa a 29 de septiembre de 2021 en madrid espana
Isabel Infantes - Europa Press

L'IBEX 35 ha caigut un 0,33%, fins als 8.972,30 punts, pressionat per les caigudes en Santander després de publicar resultats (va guanyar 5.849 milions fins al setembre i ha anunciat que espera superar els objectius de rendibilitat de l'any). Iberdrola, l'altra gran que ha anunciat comptes (el seu benefici va caure un 10,2% als primers nou mesos pels alts preus de l'energia, nous impostos i menors extraordinaris), ha tancat en positiu amb la resta d'elèctriques, impulsades per la suavització de les retallades del Govern.

  • 11.570,10
  • 0,65%

Dins de l'IBEX, han destacat també les caigudes en Melià, Repsol i la resta de bancs, després que la Comissió Europea hagi proposat aquest dimecres elevar en gairebé 27.000 milions d'euros els requisits de capital a la banca europea.

Sobre Santander, el conseller delegat, José Antonio Álvarez, ha comentat que "no hem analitzat una fusió amb BBVA ni ho pensem fer" i ha descartat que s'estiguin plantejant comprar algun altre banc a Espanya per guanyar quota de mercat.

Al costat positiu, ho han fet bé Enagás i Red Eléctrica (que avui també ha anunciat xifres). Al Continu, Codere s'ha disparat i segueix en mode 'casino', mentre que Ence i Prisa s'han desplomat després d'anunciar ahir resultats.

Tot això, en una sessió que, evidentment, ha tornat a estar marcada pels comptes empresarials (continuen cuejant els que ahir a la nit van publicar Microsoft, Alphabet i Twitter a l'altra banda de l'Atlàntic) i durant la jornada han publicat altres noms importants als Estats Units, com Coca Cola, General Motors, Boeing i McDonald's.

A Europa, han destacado els de Deutsche Bank, que ha aconseguit superar les expectatives i presentar el cinquè trimestre consecutiu de beneficis. Tot i que el mercat ha castigat el valor, perquè considera que els seus resultats han estat més febles que els dels seus competidors.

Mentrestant, els inversors miren ja al que pugui passar aquest dijous a la reunió del Banc Central Europeu (BCE) que, encara que s'espera que sigui poc rellevant quant a decisions, tindrà amb tota seguretat impacte a les borses, com passa sempre que parla Christine Lagarde.

Demà també es coneixeran importants dades macro, com el PIB dels EUA, mentre que dijous s'anunciarà la de la zona de l'euro. Tot això, amanit amb molts més resultats que s'aniran publicant durant les properes jornades, mantindrà els inversors més que entretinguts.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

El selectiu espanyol torna a allunyar-se -per enèsima vegada- dels 9.000 punts i de la resistència dels 9.055 punts que fa mesos que no aconsegueix deixar enrere. Això, malgrat que els analistes de Bolsamanía reconeixen que aquest dimecres va fer una "bona figura", superant els màxims de les tres darreres sessions.

"Un tancament de l'IBEX per sobre dels 9.050 punts, preferiblement amb comoditat, activaria un nou senyal de fortalesa al nostre selectiu", argumenta José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"Antesala del que molt probablement es converteixi en un nou 'ral·li' cap als màxims anuals (9.310) i fins i tot als 9.450 punts, que és per on passa la directriu baixista de fons o principal de l'IBEX. Aquella que uneix tots i cadascun dels successius màxims decreixents des de finals del 2007. Per sota, pel costat dels suports, tenim els 8.900, els 8.760 i els 8.655 punts”, afegeix aquest expert.

L'euro es canvia a 1,1614 dòlars (+0,16%). El petroli cau més de l'1%, fins als 85,20 dòlars el Brent i als 83,40 dòlars el WTI.

L'or puja moderadament (1.795 dòlars), igual que la plata (24,18 dòlars).

El bitcboin es deixa un 5,7% (58.492 dòlars) i l'ethereum, un altre 5% (3.976 dòlars).

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa a l'1,56% i el rendiment del bo espanyol a 10 anys baixa amb força fins al 0,46%.

Noticias relacionadas

contador