ep archivo   varios paneles del ibex en el palacio de la bolsa
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

L'IBEX 35 ha registrat guanys destacats (+1,64%; 8.606,40 punts), sense perdre de vista la futura normalització monetària de la Reserva Federal dels EUA (Fed) i la guerra a Ucraïna, amb les sancions cada vegada més dures d'Occident. El selectiu espanyol ha estès el rebot i ha recuperat el nivell de 8.600 punts, en línia amb els guanys de la resta de borses europees. Durant les darreres cinc sessions, ha acumulat una rendibilitat positiva de l'1,2%.

  • 11.790,30
  • -0,92%

El selectiu ha avançat recolzant en grans valors com Repsol, que ha continuat descomptant de manera positiva els alts preus del petroli; i Santander, que ha esdevingut una gran aposta de grans empreses d'inversió internacionals.

La resta de bancs, amb Sabadell, Bankinter, BBVA i CaixaBank (que ha celebrat Junta d'Accionistes i ha aprovat un dividend de 0,1463 euros per acció) també ha registrat guanys destacats.

Una altra notícia destacada és que la família Benetton, màxima accionista d´Atlantia, s'ha oposat frontalment a l'intent d'ACS de llançar una OPA en aliança amb els fons GIP i Brookfield. Així, l'intent d'adquirir el grup italià se li ha posat molt difícil a Florentino.

D'altra banda, aquest divendres ha transcendit que Vivendi ha desistit a la seva sol·licitud al Govern d'assolir el 29,9% de Prisa. A més, Telefónica ha celebrat la Junta d'Accionistes i ha aprovat la tornada al dividend íntegrament en efectiu.

BONES SENSACIONS PER TÈCNIC

Des del punt de vista tècnic, “l'IBEX manté el rebot del curt termini. No apreciem ni el més mínim senyal de debilitat en la seva sèrie de preus. El suport que cal vigilar es troba als 8.274 punts i no observarem un senyal de debilitat mentre que es mantingui cotitzant per sobre d'aquest nivell de preus.

Encara que per veure una millora tècnica hauríem d'esperar un tancament per sobre dels 8.912 punts”, indica César Nuez, expert de Bolsamanía i responsable de Trader Watch.

A Àsia, les borses han registrat modestes caigudes als parquets regionals, mentre els inversors continuen monitoritzant l'avenç de la Covid a la Xina. Xangai ha informat de 20.398 nous casos asimptomàtics de coronavirus i 824 nous casos simptomàtics el 7 d'abril. La ciutat es troba sota un bloqueig estricte en un intent d'aturar la propagació del virus. La política de 'tolerància zero' ja està pressionant novament la cadena global de subministrament.

No s'ha observat tampoc un gran impacte de l'última ronda de sancions de la Unió Europea (UE) a Rússia, amb l'objectiu de continuar asfixiant econòmicament el Kremlin en resposta a la seva invasió d'Ucraïna i la massacre de civils a ciutats als afores de Kíiv, com Butxa.

Brussel·les ha donat llum verda aquest dijous a una cinquena ronda de sancions que inclou l'embargament a la importació de carbó rus. El Congrés dels EUA, per part seva, ha ampliat aquesta prohibició al petroli i al gas.

Tot i això, els experts destaquen que l'executiu comunitari no proposa tocar el gas, ni el petroli rus pel desacord als Vint-i-set i la dependència energètica de la UE.

Als Estats Units, Wall Street registra signe mixt després del tancament lleugerament alcista de dijous i amb el focus centrat en l'enduriment monetari de la Reserva Federal (Fed).

El president de la Reserva Federal de Sant Lluís, James Bullard, ha estat el darrer cap parlant del banc central dels EUA que ha fet una sèrie de declaracions de línia dura sobre la futura política monetària.

"El fet que la renda variable hagi recuperat les pèrdues intradia suggereix que els 225 punts bàsics de pujada dels fons de la Fed que els mercats de futurs han descomptat podrien ser suficients per ara", apunta Jeffrey Halley, analista d'Oanda. "El veritable punt de tensió serà l'enduriment quantitatiu de la Reserva Federal, previst per al maig, i la gana del mercat per absorbir les vendes", afegeix.

ALTRES MERCATS

El barril Brent cau un 0,1% fins als 100,48 dòlars, mentre que el barril West Texas avança un 0,2% fins als 96,67 dòlars.

L'unça de l'or puja un 0,5%, fins als 1.949 dòlars; i l'unça de plana avança un 0,4%, fins als 24,82 dòlars.

L'euro/dòlar cedeix un 0,1% fins als 1,0869 dòlars, i el bitcoin puja un 0,8% fins als 43.881 dòlars.

El rendiment del bo nord-americà a 10 anys repunta fins al 2,692% i el rendiment del bo espanyol a 10 anys puja a l'1,687%.

Noticias relacionadas

contador