ep varias personas frente a los paneles de valores del ibex 35 en el palacio de la bolsa de madrid a
Marta Fernández Jara - Europa Press

Pèrdues molt moderades per a l'IBEX-35 (-0,04%; 8.744,10 punts). L'índex ha caigut lleugerament mentre les grans borses europees han tancat en positiu, després de les caigudes d'ahir a banda i banda de l'Atlàntic. A Àsia, s'han imposat els números vermells aquesta matinada, mentre que Wall Street registra signe mixt. Els experts de Bolsamanía consideren que les retallades (com les vistes ahir) són una "sana correcció" després dels forts guanys acumulats a les últimes tres setmanes fins a prop dels 9.000 punts.. L'índex s'acosta al suport de 8.600 punts, preus on hi ha la mitjana de 200 sessions.

  • 11.953,20
  • 1,36%

Cal recordar que aquest dijous i demà divendres la Borsa de Londres romandrà tancada per festiu i que això podria condicionar l'operativa, amb un volum menor de negociació al conjunt d'Europa.

Avui els inversors han conegut les dades d'atur del maig a Espanya, que ha baixat per primera vegada dels 3 milions des del 2008. El mercat laboral espanyol continua donant símptomes de fortalesa, a causa de l'impuls de la reobertura econòmica al sector serveis, sobre tot a l'hostaleria.

També s'ha publicat l'informe d'ocupació ADP del maig als EUA, avantsala de l'informe d'ocupació que s'hi publicarà divendres i que ha mostrat la creació de 128.000 llocs de treball al sector privat, per sota dels 300.000 esperats.

Per altra banda, segueix cuejant l'avís de Jamie Dimon, CEO i president de JP Morgan, que ahir va recomanar protegir-se davant de l'"huracà" que s'acosta a l'economia nord-americana.

EL PETROLI ÉS PROTAGONISTA

D'altra banda, una de les notícies més destacades és que l'OPEP ha elevat lleugerament la seva producció després de l'embargament europeu al cru rus i les previsions dels Estats Units.

Tot i això, el preu del petroli cotitza pràcticament pla perquè els analistes consideren que la pujada de producció ha estat molt limitada. El petroli West Texas puja un 0,7% (116,08 dòlars) i el Brent, un 0,6% (117,04 dòlars).

ATENTS A META

Els inversors miren avui Meta (Facebook) després que la seva directora d'operacions, Sheryl Sandberg, que mantenia una estreta col·laboració amb Mark Zuckerberg, hagi deixat la companyia després de 14 anys. L'anunci va fer que les accions de Meta caiguessin un 4%, encara que després es van recuperar.

L'espanyol Javier Olivan, director de creixement, assumirà el càrrec de director d'operacions, segons va informar Zuckerberg en una publicació a Facebook, tot i que va afegir que no planeja reemplaçar el paper de Sandberg directament dins l'estructura actual de la companyia.

"Meta està al mig de la tempesta i s'enfronta a tota mena de reptes mentre Zuckerberg reposiciona la companyia per a l'espai del Metavers", assenyala Aslam.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia a 1,0721 dòlars (+0,7%). L'or puja un 1,2% (1.871 dòlars) i la plata avança un 1,6% (22,28 dòlars).

El bitcoin puja un 0,1% (30.195 dòlars) i l'ethereum cedeix un 0,1% (1.817 dòlars).

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa al 2,92% i la del bo espanyol puja al 2,37%.

Noticias relacionadas

contador