ep archivo   instalaciones del palacio de la bolsa de madrid con paneles del ibex
Marta Fernández Jara - Europa Press - Archivo

L'IBEX 35 ha tancat amb vendes aquest dimarts (-1,12%, 10.898,8 punts) que han portat el selectiu a perdre els 11.000 punts, després que ahir es visqués una jornada de moviments moderats, en què el Cac "es va torçar" a última hora i va acabar com el pitjor (-0,6%) després del triomf de l'esquerra a la segona volta de les eleccions franceses. Aquest resultat, al contrari del previsible, no ha estat mal rebut pels mercats, i ara la bona notícia és que la política dona un respir a les borses fins a les eleccions del novembre dels Estats Units.

  • 11.569,70
  • 0,26%

A Wall Street, dilluns es va saldar amb signe mixt i nous màxims històrics a l'S&P i el Nasdaq, i a l'Àsia les pujades s'han imposat, amb el Nikkei com a protagonista indiscutible, marcant nous màxims històrics per sobre dels 41.000 punts.

Avui, el més rellevant per als mercats ha estat el que ha dit el president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, en la compareixença semestral davant el Comitè Bancari del Senat, durant la qual ha reiterat que l'organisme necessita "més dades bones" en matèria d'inflació per poder iniciar els retallades dels tipus dinterès.

"No esperem que sigui apropiat reduir el rang objectiu per a la taxa de fons federals fins que hàgim guanyat més confiança que la inflació s'està movent de manera sostenible cap al 2%. Les dades entrants per al primer trimestre d'aquest any no van donar suport a aquesta confiança més gran. No obstant, les lectures d'inflació més recents han mostrat alguns avenços modestos, i més dades bones enfortirien la nostra confiança", ha destacat.

Al front geopolític, tenim la cimera anual de l'OTAN fins a l'11 de juliol a Washington, amb el focus sobre la guerra d'Ucraïna, el suport de la Xina a Rússia i la situació política nord-americana.

GRIFOLS, INDITEX, PUIG...

Al pla empresarial, se segueix parlant, com no podia ser d'una altra manera, de Grifols, les accions de les quals de Classe A (amb dret a vot i que cotitzen a l'IBEX) van tancar ahir lluny de màxims del dia i amb alces del 9,7%, mentre que els seus títols de Classe B (sense dret de vot i que cotitzen al Continu) van acabar amb avenços del 21%. Com sabeu, sobre la taula hi ha una possible OPA d'exclusió plantejada per la família Grifols i el fons Brookfield de manera conjunta. Els experts ja adverteixen que l'èxit de l'operació dependrà de les condicions i diuen que una oferta als preus actuals de cotització seria clarament insuficient perquè infravaloraria la companyia.

A més, pendents avui també d'Inditex, que ha celebrat Junta d'Accionistes, en què ha aprovat el nomenament de Belén Romana, expresidenta de la Sareb, com a consellera independent.

Per part seva, Iberdrola ha anunciat aquest dimarts la venda de l'arrendament del terreny que ocuparà el parc eòlic marí Kitty Hawk North, als EUA, a Dominion, per 160 milions de dòlars.

Al final de la sessió, però no menys important, s'espera que el Comitè Assessor Tècnic de l'IBEX (CAT) anunciï l'entrada de Puig a l'IBEX, que ocuparia el lloc de Meliá.

L'IBEX, UNA ALTRA VEGADA PER SOTA DELS 11.000

L'IBEX torna a cotitzar avui per sota dels 11.000 punts, amb la majoria dels seus títols en vermell.

"A curt termini estarem molt pendents, per dalt, de la resistència dels 11.200 punts. Per sota, continua sent clau el suport dels 10.800 punts", diuen els experts de Bolsamanía.

Dins l'IBEX només Naturgy ha tancat la jornada en verd, i les caigudes més importants han estat per a Meliá, Rovi i Logista.

Al Mercat Continu, les accions de Classe B de Grifols han pujat un 0,90%, tot i que han arribat a avançar més del 6%. PharmaMar, després de les últimes bones notícies relacionades amb Aplidin, ha sumat un 9,10%.

ALTRES MERCATS

L'euro ha cotitzat als 1,0808 dòlars (-0,12%). El petroli ha continuat caient després de les retallades d'ahir. S'ha deixat un 0,6% (barril Brent: 85,25 dòlars; barril WTI: 81,90 dòlars).

L'or ha reculat un 0,17% (2.359 dòlars) i la plata ha cedit un 0,12% (30,86 dòlars).

El bitcoin ha pujat fins als 57.214 dòlars, i l'ethereum, fins als 3.049 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja al 4,322%.

Noticias relacionadas

contador