ep interior del palacio de la bolsa a 13 de mayo de 2021 en madrid espana el ibex 35 cedia un 194 en
Cézaro De Luca - Europa Press

L'IBEX 35 s'ha pres un respir aquest divendres (-0,09%, 8.955 punts),al tancament d'una setmana molt, molt moguda, durant la qual les borses han pujat i baixat amb brusquedat, mentre els inversors es debaten entre deixar-se portar per les preocupacions o continuar amb l'optimisme. El que està clar és que, cada vegada que els índexs han caigut amb força enmig de la preocupació per la crisi energètica, després han rebotat amb el mateix ímpetu, cosa que reflecteix que s'estan aprofitant les caigudes per comprar renda variable. Cal destacar que la pandèmia de Covid-19 ha passat a un segon pla. El saldo setmanal és positiu per al selectiu espanyol, amb guanys de l'1,76% durant les últimes cinc sessions.

  • 11.953,20
  • 1,36%

L'informe d'ocupació de setembre dels EUA ha estat la dada més important de la sessió i de la setmana. Malgrat que la dada publicada per la consultora ADP dimecres havia superat previsions, l'economia nord-americana ha incomplert els pronòstics en crear 194.000 llocs de treball, molt per sota dels 488.000 anticipats.

No obstant això, la forta revisió a l'alça de la dada d'agost, al costat de la caiguda de la taxa d'atur i les pressions inflacionistes sobre els salaris, fan que els analistes consideren suficients aquestes referències perquè la Reserva Federal (Fed) comenci el tapering durant la seva pròxima reunió de principis de novembre.

Oxford Economics comenta que "s'ha superat el llistó baix perquè la Fed anunciï el tapering. I, amb l'ajornament del sostre de deute fins al 3 de desembre, el camí està clar per a un anunci a la reunió de novembre del FOMC".

Per valors, Siemens Gamesa continua amb la seva mala ratxa borsària, davant les negatives previsions de mercat sobre els seus marges de beneficis. Mal dia també per Solaria, Grifols i Fluidra.

En el costat positiu de l'IBEX, han destacat Amadeus, Indra, Red Eléctrica, Endesa i Iberdrola. El sector elèctric ha seguit rebotant davant la previsió que el Govern retalli el cop de destral a la seva retribució, malgrat que el preu de la llum segueix desbocat.

A Àsia han dominat clarament les alces aquesta matinada- després que als EUA s'hagi assolit finalment un acord entre republicans i demòcrates per elevar el sostre de deute a curt termini i evitar l'impagament.

Pel que fa a altres notícies rellevants del matí, aquest divendres es parla de Tesla, que sembla que planeja canviar la seu de la companyia a Texas per un tema d'impostos. Així mateix, Samsung ha avançat un augment de el 28% en el benefici operatiu del tercer trimestre, el més alt dels últims tres anys. Igualment, és notícia Irlanda, que ha decidit finalment elevar els impostos a les empreses.

Els inversors miren ja cap a la setmana que ve, quan començarà la temporada de resultats als EUA amb els comptes dels bancs nord-americans, amb les xifres de JP Morgan dimecres i les de Bank of America, Wells Fargo, Morgan Stanley i Citigroup dijous. Goldman Sachs anunciarà les seves divendres. Al llarg de les següents dues setmanes (les dues últimes d'octubre) es publicaran múltiples xifres a Espanya, especialment entre el 25 i el 29 d'octubre.

SUPERA RESISTÈNCIES

Encara que al llarg de les últimes setmanes, cada vegada que ha avançat cap a resistències, l'IBEX ha reculat, cal destacar que aquest dijous va deixar un bon senyal tècnica després de superar la resistència dels 8.954 punts, la qual cosa convida, de nou, a l'optimisme.

"Cal estar atents per a les properes jornades, ja que el més normal és que puguem acabar veient un atac a la resistència clau dels 9.055 punts. Si aconsegueix superar aquests nivells, és molt probable que puguem veure una extensió dels guanys fins al nivell dels 9.310 punts", indiquen els experts de Bolsamanía.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia a 1,1575 dòlars (+0,22%). El petroli puja al voltant més de l'1%, fins als 82,90 dòlars el Brent i als 79,53 dòlars el WTI.

L'or puja lleument, fins als 1.760 dòlars, i la plata avança un 0,6%, fins als 22,80 dòlars.

El bitcoin suma un 1% amunt (54.630 dòlars) i l'ethereum, un 0,9% (3.640 dòlars).

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa a l'1,614% i el rendiment del bo espanyol a 10 anys avança fins al 0,488%.

Noticias relacionadas

contador