ep un grupo de personas realiza una fotografia a los valores del ibex 35 en el palacio de la bolsa a
Óscar Cañas - Europa Press

L'IBEX ha tancat aquest divendres una setmana que ha estat positiva, durant la qual per fi ha aconseguit superar els seus màxims de l'any i durant la qual ha enfilat ja amb pas ferm el camí cap als 9.000 punts. Encara que aquest divendres ha baixat lleugerament un 0,09%, fins als 8.815 punts, el selectiu espanyol ha pujat un 2,74% durant l'abril, xifra que llança un guany anual del 9,2%.

  • 11.606,10
  • -0,05%

Amb el tancament de setmana acaba també un mes que ha estat molt tranquil, durant el qual ha augmentat en certa mesura la volatilitat durant les últimes setmanes i durant la qual res ha alterat el pols d'uns inversors que semblen disposats a què les borses continuïn avançant. Entrem ja al maig, amb el seu famós 'sell in may and go away'. Si això es complirà en aquesta ocasió, encara està per veure.

BBVA, SABADELL...

BBVA i Sabadell han publicat els seus resultats aquest divendres. El primer ha pujat un 2,6% després de guanyar 1.210 milions durant el primer trimestre i tornar a nivells preCovid. A més, ha anticipat que començarà el seu programa de recompra d'accions durant el quart trimestre i que aquest programa durarà uns sis mesos.

El segon puja després de registrar un descens del 22% en el seu benefici. A més, avui es coneixeran les xifres de Siemens Gamesa, mentre que, fora del nostre país, han publicat Barclays, BNP Paribas i AstraZeneca.

Els resultats han marcat la setmana a Espanya, amb la publicació de xifres molt rellevants que en general han estat ben rebudes. En aquest primer trimestre del l'any s'està veient un increment en els beneficis de les companyies, ja que es compara amb un primer trimestre del 2020 molt complicat marcat per l'esclat de la pandèmia.

Pel que fa a la resta, a aquestes hores segueixen cuejant els comptes d'Amazon i Twitter que van conèixer ahir a Wall Street. La primera puja més d'un 2% a l''after hours' i la segona s'enfonsa un 11%. La xarxa social ha acabat el mes de març amb 199 milions d'usuaris diaris monetitzables. Malgrat que es tracta d'una xifra força elevada, la pròpia companyia esperava arribar als 200 milions.

ALLAU DE PIB A EUROPA

Durant aquesta última sessió setmanal s'han publicat els PIB del primer trimestre d'Espanya, França, Alemanya i de la zona euro. A Espanya, el PIB ha caigut un 0,5%, a causa de la davallada del consum i de la inversió, reflectint així l'impacte de la tercera onada de la Covid i de la borrasca Filomena.

Per la seva banda, la zona euro ha tornat a entrar en recessió després d'una contracció del 0,6%, menor de l'esperada (-0,8%) i menor que la del quart trimestre (-0,7%).

A més, l'IPC d'abril de l'eurozona ha pujat fins a l'1,6% i suma el seu quart mes d'alces. Finalment, la taxa d'atur de març ha baixat fins al 8,1% des del 8,2% previ i davant la previsió d'una pujada fins al 8,3%.

D'altra banda, cal destacar que el PMI manufacturer d'abril a la Xina ha caigut fins al 51,1 des del 51,9 i davant la previsió de 51,7. El PMI no manufacturer s'ha situat als 54,9 des dels 56,3. El PMI manufacturer de Caixin ha pujat fins a 51,9 des de 50,6 i davant l'estimació de 50,8.

ALTRES MERCATS

L'euro es deprecia un 0,7% i es canvia a 1,2032 dòlars. El petroli cau més de el 2%, fins a 67,24 dòlars el Brent i als 63,30 al West Texas.

L'or i la plata pugen lleugerament, fins als 1.770 dòlars i 26,17 dòlars.

El bitcoin avança un 6% (56.250 dòlars), i l'ethereum un 1% (2.7646 dòlars).

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa a l'1,63% i la del bo espanyol a 10 anys cau lleugerament fins al 0,47%.

Noticias relacionadas

contador