L'IBEX 35 ha tancat amb una alça del 0,6% (8.786 punts). I ho ha fet davant d'una altra jornada de resultats empresarials. Aquest dijous ha estat el torn de Telefónica, Repsol i Sabadell, entre d'altres.
- 11.656,60
- 0,39%
El meló l'ha obert Sabadell. L'entitat catalana ha guanyat un 51,5% més durant el primer semestre gràcies a la reducció de costos cosa que li ha permès ser dels millors valors de l'índex al costat de CaixaBank.
Abans de fer públics els seus resultats, ha transcendit que Telefónica ha arribat a un acord amb Cancom Group per adquirir la totalitat de la societat britànica Cancom Ltd. per un import de 340 milions de lliures esterlines (aproximadament 398 milions d'euros).
Poc després, la companyia de telecomunicacions espanyola ha anunciat un benefici rècord de 7.743 milions d'euros durant el segon trimestre de 2021. De gener a juny, l'empresa també ha destacat que ha guanyat la "històrica" xifra de 8.629 milions d'euros.
Cellnex, Grífols, Atresmedia i Acerinox que també ha avançat amb força després de conèixer-se que ha disparat el seu benefici fins al seu millor resultat des de 2007, també s'han confessat a l'mercat. ArcelorMittal és un altre dels valors que més ha pujat durant la sessió, mentre que els títols que més han caigut han estat Indra i Naturgy.
A Europa, Danone i Airbus, que s'ha anotat 2.231 milions de benefici durant el primer semestre, han acaparat l'atenció durant una jornada que encara sent la ressaca dels resultats de dimecres a Wall Street, amb Facebook al capdavant.
La xarxa social de Mark Zuckerberg ha registrat durant el segon trimestre el major creixement dels seus ingressos des de 2016. Encara als EUA, dimecres també es va conèixer la decisió de tipus d'interès de la Reserva Federal dels EUA (Fed), el banc central no ha canviat el rumb de la seva política monetària, però els analistes creuen que el rellotge del tapering ja està en marxa i segueixen pensant que la reducció d'estímuls començarà entre setembre i desembre. Així mateix, les dades d'ocupació han deixat una reducció de les peticions setmanals de l'atur en 400.000 des de les 425.000 de fa una setmana, però són una mica pitjors del previst. L'economia nord-americana, a més, ha crescut durant el segon trimestre un 6,5%, per sota de les estimacions.
A Espanya, aquest dijous el president del Govern, Pedro Sánchez, compareixerà per fer balanç del curs polític abans del descans vacacional i també s'ha publicat l'Enquesta de la Població Activa: l'atur ha baixat en 110.100 persones entre abril i juny i s'han creat 464.900 llocs de treball, mentre s'ha fet públic l'Índex de Preus a l'Consum (IPC), que ha pujat dues dècimes al juliol, fins al 2,9%.
La jornada asiàtica ha deixat alegries com la publicació de resultats de Samsung, que ha guanya un 73,2% més durant el segon trimestre, fins als 7.066 milions d'euros. Les accions de Hong Kong han seguit repuntant aquest dijous, amb l'índex Hang Seng avançant un 3%, després d'una caiguda de dos dies a principis de la setmana. Mentrestant, els mercats d'Àsia-Pacífic han avançat en general i les accions de la Xina continental han experimentat forts guanys, amb el compost de Xangai pujant a prop d'un 1% i el component de Shenzhen pujant un 2,22%.
Al Japó, el Nikkei 225 ha avançat un 0,38%, mentre que l'índex Topix ha guanyat un 0,14%.
ALTRES MERCATS
En altres mercats, l'euro es canvia a 1,1882 dòlars. El petroli puja un 0,6%, fins als 75,20 dòlars el Brent i als 72,84 dòlars el West Texas.
L'or avança un 1,49%, fins als 1.826 dòlars; i la plata fa el mateix fins als 25,65 dòlars.
El bitcoin baixa un 1,29%, fins als 39.848 dòlars, i l'ethereum repunta un 0,12%, fins als 2.315 dòlars.
La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa a l'1,268%.