L'IBEX 35 tanca amb caigudes moderades (-0,62%, 11.255 punts) després de pujar durant bona part del matí. La resta de borses europees acomiaden dimarts també amb moviments continguts i força tranquil·litat. Dins del selectiu espanyol destaquen les retallades en Inditex, juntament amb Acciona i Acciona Energía mentre la volatilitat persisteix en aquestes dues últimes després que, dijous passat, Acciona Energía retallés previsions. Aquest dimarts, Berenberg reitera el consell de comprar sobre la filial de renovables d'Acciona, amb un preu objectiu de 26,50 euros. RBC, per part seva, eleva la seva valoració sobre Acciona (dels 125 euros als 135) i baixa Acciona Energia dels 30 als 29 euros.
- 11.573,70
- -0,33%
Al costat positiu de l'IBEX, amb prou feines apareix un grapat de valors entre els quals destaquen CaixaBank, Colonial i Bankinter. Solaria es desinfla després de continuar amb el rebot d'ahir a primera hora. Aquest dilluns la companyia va comunicar una caiguda del benefici del 5% al primer trimestre, fins als 23,6 milions. Aquest dimarts s'ha vist impulsada per l'anunci que el Consell d'Estat italià ha estimat la seva reclamació pel que fa al reconeixement per a la planta de Serramanna de la tarifa original, fet que suposa un ingrés de 10 milions d'euros.
Al Mercat Continu, Soltec cau amb força després d'anunciar ahir que l'auditor, EY, ha identificat a l'últim l'informe d'auditoria "una incertesa material" sobre la capacitat de la societat "per continuar com a empresa en funcionament". Berkeleyque, que ha arribat a pujar un 7%, ha tancat lleugerament a la baixa després de revelar que demana al govern espanyol una compensació de 1.000 milions de dòlars per vetar el seu projecte de mina d'urani a Retortillo (Salamanca).
L'IBEX MIRA ELS MÀXIMS I POQUES REFERÈNCIES
Pel que fa a l'IBEX, continua mirant els màxims anuals. Tècnicament, es troba donant forma a un retrocés temporal al nivell dels 11.200 punts. “Aquesta figura és de continuació de tendència, per la qual cosa sembla imminent que vegem un atac als màxims anuals que va dibuixar als 11.385 punts”, assenyalen els analistes de Bolsamanía.
Si aconsegueix superar aquests preus, és “molt probable que podem acabar veient una extensió de les pujades”.
Avui Wall Street torna a operar amb normalitat després del festiu de la jornada passada. També torna a obrir la Borsa de Londres, que ahir va estar igualment tancada.
L'agenda d'aquest dimarts està força buida de referències clau. Hi haurà diverses compareixences de membres de la Reserva Federal (Fed). Neel Kashkari ha parlat a CNBC i ha tornat a fer gala del seu perfil 'falcó'. Com sabeu, el més rellevant per al mercat arribarà dijous i divendres. Dijous es publica el PIB dels EUA del primer trimestre. Aquest dia es coneix a Espanya l'IPC del maig i, a la zona de l'euro, la taxa d'atur del mes d'abril. Divendres també serà important, ja que s'anuncien els PMI de la Xina del maig, l'IPC de la zona de l'euro del maig i el PCE (despesa de consum personal) d'abril dels EUA.
TOTS ESPEREN EL BCE
La setmana en què ens trobem es pot considerar de transició en espera que dijous que ve, el Banc Central Europeu (BCE) decideixi sobre els tipus i dugui a terme, segons espera el mercat, la seva primera retallada en molt de temps, que serà de 25 punts bàsics.
El membre del Consell de Govern, Francois Villeroy de Galhau, ha dit que el BCE no hauria de descartar la possibilitat de retallades tant a les reunions de juny com de juliol, cosa que contrasta amb el missatge enviat per la resta de funcionaris monetaris, que es senten incòmodes amb la idea de retallades consecutives.
Villeroy va declarar al diari alemany Boersen-Zeitung que prefereix la "màxima opcionalitat" després de la "decisió ja presa" de reducció de la taxa de dipòsit del mes que ve, que, segons ell, només es podria descarrilar per un xoc.
Tot i que la majoria dels responsables de la política monetària estan d'acord amb la reducció al juny, generalment són poc inclinats a comprometre's amb un camí més enllà d'això, ja que l'augment dels salaris i la inflació en els serveis continuen sent persistents, les tensions a l'Orient Mitjà amenacen d'augmentar els preus de l'energia i les retallades de taxes als Estats Units s'endarrereixen.
ALTRES MERCATS
L'euro es canvia als 1,0877 dòlars (+0,17%). El Brent puja un lleu 0,26% (83,31 dòlars) i el WTI suma un 1,63% (78,99 dòlars).
L'or es revalora un 0,48% (2.345 dòlars) i la plata es dispara un 4,09% (31,74 dòlars).
El bitcoin cotitza als 68.498 dòlars i l'ethereum, als 3.897 dòlars.
La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau al 4,461%.