ep paneles del ibex 35 en el palacio de la bolsa a 16 de abril de 2024 en madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press

L'IBEX 35 i la resta de borses europees reboten aquest dilluns, primer dia de la darrera setmana del mes i del trimestre (IBEX: +1,27%, 11.172 punts). Això, després de les caigudes de divendres al Vell Continent que, en el cas del selectiu espanyol, van ser de l'1,15%. Dins l'IBEX, pràcticament tots els títols han tancat en verd. Destaquen les alces en Solaria, ACS -gràcies a una millora de Jefferies-, Naturgy i els bancs (que van ser els pitjors a finals de la setmana passada). Indra n'ha estat el pitjor títol, amb retallades del 2,12%. Enagás ha estat l'altre valor que ha tancat amb caigudes, en aquest cas del 0,62%.

  • 10.943,70
  • -0,07%

Avui cal destacar, al pla empresarial, que Morgan Stanley ha revisat les energètiques europees. A més, Zalando ha caigut amb ganes i ha tancat amb una caiguda de més d'un 3% després d'una retallada de valoració també de Morgan Stanley.

Aquest dilluns l'agenda inclou poques referències rellevants. Destaca l'IFO alemany del mes de juny, que empitjora lleugerament enfront de la millora prevista.. Al llarg de la setmana, els inversors coneixeran dades destacades a Espanya (com el PIB, dimarts, i l'IPC, divendres). A més, aquesta setmana es publica el PIB del primer trimestre dels EUA (dijous) i el del Regne Unit (divendres). Aquest darrer dia de la setmana es coneixerà una de les referències més importants, l'índex de despeses de consum personal (PCE) dels EUA del mes de maig, una de les dades més seguides per la Reserva Federal per prendre les decisions sobre tipus d'interès.

A més d'això, aquesta setmana hi haurà resultats de FedEx (dimarts), una empresa que es considera un indicador avançat de la marxa de l'economia, i d'H&M i Nike (dimecres). Així mateix, se celebren múltiples Juntes d'Accionistes, com la d'IAG (dimecres), o la de Solaria (dijous).

ELECCIONS FRANÇA I PRIMER DEBAT BIDEN-TRUMP

La política també estarà molt present al llarg de la setmana, amb els inversors pendents de la primera volta de les eleccions franceses, que té lloc aquest diumenge, 30 de juny. Les enquestes donen la victòria al partit de Marine Le Pen, i ara la qüestió és si aconseguirà majoria absoluta o no.

A més, aquesta setmana se celebra el primer debat presidencial dels Estats Units entre Joe Biden i Donald Trump (dijous). Els mitjans dels Estats Units expliquen que Biden va iniciar ja divendres un "intens període de preparatius privats" de cara a aquesta trobada. Mentrestant, Donald Trump ha estat en campanya abans d'anar aquesta setmana a la seva propietat de Florida, on l'esperen dos dies de reunions per preparar la trobada.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia als 1,0724 dòlars (+0,30%). El petroli puja un 0,7% de mitjana, amb el Brent als 85,79 dòlars i el WTI, als 81,40 dòlars.

L'or suma un 0,49% (2.342 dòlars) i la plata és plana (29,62 dòlars).

El bitcoin posa en perill els 61.000 dòlars i l'ethereum retalla fins als 3.280 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cedeix al 4,269%.

Noticias relacionadas

contador