ep archivo   instalaciones del palacio de la bolsa de madrid con paneles del ibex
Marta Fernández Jara - Europa Press - Archivo

L'IBEX 35 ha tancat amb pujades aquest dijous (+0,89%, 11.170 punts) després de les alces fortes de la jornada passada i en un dia durant el qual s'ha conegut l'esperada dada d'IPC dels EUA del mes de juny.

  • 11.581,00
  • 0,35%

L'IPC ha baixat fins al 3% en taxa interanual respecte al 3,3% registrat al maig, segons les dades publicades per l'Oficina d'Estadístiques Laborals nord-americana. Per part seva, la inflació subjacent, que exclou aliments i energia, s'ha moderat lleument al 3,3% des del 3,4% anterior.

Les dades s'han col·locat per sota del que s'esperava, ja que s'estimava una inflació general del 3,1% i subjacent del 3,4%.

"És determinant que la inflació segueixi el seu curs cap a l'objectiu de la Fed (del 2%) de cara a augmentar les probabilitats de veure la primera baixada de tipus a l'últim tram de l'any", assenyalen els experts de Bankinter.

Aquesta setmana, en la compareixença davant el Senat, Jerome Powell, president de la Reserva Federal, ha repetit que calen "més dades bones" d'inflació abans d'iniciar retallades de tipus.

A més d'aquesta referència clau que avui serà determinant per als mercats, se n'han conegut d'altres també importants. Alemanya ha publicat la dada definitiva d'inflació del juny, que es va moderar al 2,2% des del 2,4% del maig. Per part seva, el Regne Unit ha anunciat una pujada del 0,4% al PIB del maig enfront de l'estancament del mes d'abril i per sobre del previst.

L'IBEX mira resistències després de pujar ahir un 1,59% recolzat en les alces voluminoses d'Enagás (després d'anunciar la venda de Tallgrass), Grifols i IAG. Avui, Cellnex ha estat el valor que més n'ha pujat, juntament amb Acciona Energía i Fluidra. Repsol n'ha estat el pitjor (-1,72%) després d'oferir ahir dades de marge de refinació del segon trimestre.

"Per a les properes jornades estarem molt pendents del comportament de l'IBEX en dos nivells de preus. Per dalt, el primer nivell de resistència és als 11.190 punts. Si aconsegueix superar-los, seria un pas endavant que ens faria pensar en un atac al nivell dels 11.469 punts, màxims anuals. Per sota, el suport que no perdrem de vista és als 10.800 punts”, indiquen els experts de Bolsamanía.

Wall Street va tancar la jornada passada amb pujades de més de l'1% als principals índexs i nous màxims al Nasdaq i l'S&P -que va superar els 5.600 punts per primera vegada- impulsats per Nvidia i Apple.

El fabricant de l'iPhone té com a objectiu enviar un 10% més de nous dispositius després d'un complicat 2023. La companyia està comptant amb els serveis de la intel·ligència artificial per impulsar la demanda de la nova línia de productes.

Els números verds s'han estès a Àsia aquesta matinada, on el Nikkei ha superat per primer cop els 42.000 punts.

Al Japó s'han conegut les comandes de maquinària del maig. En termes interanuals, les comandes principals de maquinària van pujar un 10,8%, i van superar el pronòstic de Reuters d'un augment del 7,2%. Tot i això, les comandes principals de maquinària van caure inesperadament per segon mes consecutiu en termes mensuals, baixant un 3,2% en comparació amb l'augment del 0,8% esperat.

Per part seva, Corea del Sud ha mantingut tipus al 3,5%.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia als 1,0869 dòlars (+0,36%). El petroli avança un 0,6% (barril Brent: 85,59 dòlars; barril WTI: 82,70 dòlars).

L'or suma un 1,84% (2.423 dòlars) i la plata puja un 2,89% (31,91 dòlars).

El bitcoin cotitza als 57.920 dòlars i l'ethereum, als 3.153 dòlars.

La rendibilitat del bo americà a 10 anys puja al 4,178%.

Noticias relacionadas

contador