ep valores del ibex 35 en el palacio de la bolsa
Óscar Cañas - Europa Press

L'IBEX 35 ha pujat un 0,48%, fins als 8.879 punts, i ha enllaçat cinc jornades en positiu, durant les quals ha pujat un 2,35%. Tot això després que aquest dijous va aconseguir, per fi, tancar per sobre dels 8.800 punts i aquest divendres ha superat la resistència dels 8.855 punts, (el buit baixista de la sessió de el 8 de juliol).

  • 11.953,20
  • 1,36%

"Només tancant per sobre dels 8.855 punts tindrem un nou senyal de fortalesa de curt termini en el selectiu. En tancar-se, les següents zones de control per dalt les tenim als 8.970 punts, als 9.100 i als màxims anuals als 9.310 punts", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

Dins de l'IBEX, els valors més alcistes han estat els del sector bancari. Així, Sabadell, CaixaBank, Bankinter, Santander i BBVA han liderat els guanys, gràcies a un repunt en el rendiment dels bons.

Un dels valors més alcistes del mercat ha estat Talgo, després que FundNews hagi publicat que CAF i Stadler són les dues companyies interessades a comprar el fabricant de trens quan es produeixi el venciment del fons d'inversió Pegaso Internacional, que controla el 35% del capital.

Les principals borses europees també han deixat bon gust de boca aquesta setmana, ja que els sòlids resultats empresarials han eclipsat la preocupació per l'avanç dels contagis fruit de la soca delta, que encara no és majoritària al vell continent, a excepció d'Espanya.

A Àsia, ha destacat el debut borsari de les accions del banc sud-coreà Kakao Bank, que s'han disparat fins a un 77,95%, amb els inversors clarament a l'espera de l'informe d'ocupació dels EUA per al mes de juliol.

La major economia del món ha creat al mes de juliol 943.000 llocs de treball, bastant per sobre de les expectatives creades, sobretot després de la decebedora dada de la consultora privada ADP que es va conèixer dimecres.

El mercat laboral progressa adequadament després que la taxa d'atur també hagi baixat al 5,4%, des del 5,9% de juny i del 5,7% previst pels analistes.

A Espanya, la compravenda d'habitatges es va disparar al juny un 73,5%, fins a les 48.201 operacions, xifra que indica la fortalesa del mercat immobiliari tot i la crisi pandèmica. A més, la producció industrial hispana ha encadenat quatre mesos d'alces després de pujar un 11,2% al juny.

LES CRIPTODIVISES, SOTA EL FOCUS

En altres notícies, el mercat de les criptodivises està que crema després que l'actualització London de la xarxa Ethereum hagi impulsat el preu de la segona moneda per capitalització de mercat fins als voltants de 3.000 dòlars, màxims des d'inicis de juny.

En algunes plataformes d'intercanvi fins i tot s'han vist els 3.500 dòlars després del que s'anomena una bifurcació dura a la cadena de blocs dels contractes intel·ligents que implica millores com un abaratiment dels preus d'emissió de nous tokens.

La resta de les criptodivises, incloent-hi el bitcoin, s'han contagiat de l'optimisme generalitzat que presagia alces en la cripto número dos fins als 10.000 dòlars i la capitalització de mercat voreja als 1,7 bilions de dòlars. Pel que fa a la creació de Satoshi Nakamoto, la moneda ha reconquistat els 40.000 dòlars.

ALTRES MERCATS

El petroli West Texas cau un 1,3% fins als 68,15 dòlars.

El petroli Brent baixa un 1% fins als 70,60 dòlars.

L'unça d'or cau un 2,4% fins als 1.765 dòlars.

L'euro/dòlar cau un 0,6% fins als 1,1762 dòlars.

El rendiment del bo espanyol a 10 anys puja un 15%, fins al 0,24%.

Noticias relacionadas

contador