L'IBEX ha trencat aquest matí el suport que tenia a molt curt termini als 8.542 punts i ha estès les caigudes fins als mínims del buit alcista que va deixar als 8.492 punts el passat 29 de març. Encara que al voltant d'aquests nivells, i després de cedir un 1%, ha començat a rebotar i ha baixat finalment un 0,39%, fins als 8.532,60 punts.
- 11.449,60
- -0,15%
Dins el selectiu han destacat els descensos en Siemens Gamesa, Solaria i PharmaMar (segueix sense haver-hi notícies sobre l'aprovació de la fase III del seu assaig Aplicov), tot i que IAG i Aena també han tingut un mal dia. Al costat positiu, Sabadell, Mapfre i BBVA han estat els millors, mentre la resta dels índexs europeus han tancat plans o amb lleus retallades.
Les borses afronten aquesta setmana el començament de la temporada de resultats a l'altre costat de l'Atlàntic. JP Morgan, Wells Fargo i Goldman Sachs anuncien els seus comptes del primer trimestre dimecres; Bank of America, Citigroup i BlackRock comunicaran els seus dijous i Morgan Stanley i Bank of New York Mellon publicaran les seves xifres divendres. Al costat dels resultat empresarials, els inversors seguiran molt pendents de tot el relacionat amb les vacunes i l'evolució del procés de vacunació.
A Àsia s'hagin imposat clarament els números vermells aquesta matinada per la preocupació davant el repunt de casos de Covid.
Allà ha estat notícia Alibaba, que ha pujat amb força tot i rebre una multa antimonopoli milionària (2.800 milions de dòlars) per part de les autoritats xineses aquest cap de setmana. Les alces es deuen al fet que aquesta no ha estat tan greu com podria haver estat (representa aproximadament el 4% de les vendes), expliquen els analistes. "No obstant això, el que compta és la intenció i els inversors semblen preocupats perquè Alibaba no sigui l'últim gegant tecnològic xinès a la línia de foc de les multes", apunta Jeffrey Halley, analista d'Asia Pacífic d'Oanda.
POWELL: ÉS "MOLT POC PROBABLE" QUE LA FED PUGI TIPUS AQUEST ANY
El president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, va parlar aquest diumenge al programa 60 Minutes de CBS per dir als nord-americans que l'economia començarà a créixer amb força, però que no han d'esperar que els bancs centrals comencin a pujar els tipus d'interès com a conseqüència d'això.
Preguntat sobre quan començarà la Fed a "trepitjar el fre", Powell va respondre: "El que hem dit és que consideraríem la possibilitat d'apujar els tipus quan la recuperació del mercat laboral estigui essencialment completa i tornem a la màxima ocupació, i la inflació torni al nostre objectiu del 2% i estigui en camí de moure per sobre del 2% durant algun temps".
"Passarà un temps fins que aconseguim això", ha precisat, i ha afegit que és "molt poc probable" que la Fed pugi tipus aquest any.
L'agenda d'aquest dilluns inclou com a dada més destacada les vendes minoristes de la zona euro del mes de febrer. Al llarg de la setmana, l'atenció se centrarà també en les últimes xifres d'IPC que s'aniran coneixent, com el dels Estats Units aquest dimarts, el d'Espanya aquest dimecres o el de la zona euro divendres.
A l'àmbit empresarial, Acciona ha celebrat junta d'accionistes i ha aprovat la sortida a borsa de la seva filial de renovables, i Aena ha anunciat la signatura de préstecs per 700 milions amb diverses entitats per reforçar la seva liquiditat. A més, Rovi (+4%) ha comunicat que amplia el seu acord amb Moderna i que participarà en el fabricació del principi actiu de la vacuna contra la Covid.
ALTRES MERCATS
L'euro s'aprecia un 0,1% i es canvia als 1,1903 dòlars. El petroli cotitza amb pujades del 2%, amb el Brent als 64,06 dòlars i el West Texas als 60,30 dòlars.
L'or i la plata cauen, fins als 1.731 dòlars i als 24,80 dòlars, respectivament.
El bitcoin puja un 0,7%, fins als 60.122 dòlars, i l'ethereum cotitza pla, als 2.151 dòlars.
La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja fins a l'1,67% i la bo espanyol a 10 anys puja fins al 0,39%.