L'IBEX 35 acomiada amb alces contingudes (+0,53%, 11.273 punts) d'una sessió de sort desigual per a les principals places europees. Dins del selectiu espanyol destaquen els repunts en IAG, Acciona Energía, Solaria i els bancs, mentre que Inditex ha estat un dels pitjors entre els pocs valors que han cedit. Wall Street cotitza amb caigudes moderades després de les últimes retallades.
- 11.473,90
- 0,33%
Tècnicament, els analistes de Bolsamanía no descarten que l'IBEX acabi retallant fins als 11.000 punts.
"Per veure un senyal de fortalesa a l'índex espanyol hauríem d'esperar que anul·li el buit alcista que va deixar aquest dimecres als 11.279 punts, encara que no es confirmarà una continuació de les pujades de manera definitiva fins que aconsegueixi superar els 11.469 punts, màxims anuals", indica César Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de Trader Watch.
Wall Street va acabar ahir el dia amb moviments moderats i signe mixt, sense aconseguir rebotar després dels forts descensos de dimarts. Al mercat sobrevola, de nou, el fantasma de la recessió, i això torna a tenir molt nerviosos els inversors i a disparar la volatilitat. Àsia tampoc ha aconseguit rebotar aquesta matinada. El Nikkei, que ahir va perdre més d'un 4% encomanat pels Estats Units, avui s'ha deixat un 1%.
Els inversors han estat pendents durant aquesta sessió de la publicació de les vendes al detall de la zona de l'euro del mes de juliol (han repuntat un 0,1%), de l'informe d'ocupació de la consultora ADP als EUA (ha mostrat la creació de 99.000 llocs de treball al sector privat , per sota dels 145.000 previstos), de les peticions setmanals de desocupació (han caigut lleugerament més del previst) i de les dades d'activitat serveis també a l'altra banda de l'Atlàntic, després de la decepció de l'ISM d'activitat manufacturera.
Scott Rubner, director general de mercats globals i especialista tàctic a Goldman Sachs, adverteix que les accions podrien corregir si les nòmines no agrícoles surten febles demà divendres. Explica a Bloomberg que els clients del banc ja s'estan posicionant per a un ajust tècnic negatiu dels índexs a la segona meitat de setembre, i afegeix que espera que un moviment d'aversió al risc comenci el 16 de setembre. El final de setembre és històricament el pitjor període de dues setmanes de negociació de l'any per a l'S&P 500, subratlla Rubner.
Indubtablement, al mercat hi ha nerviosisme actualment, encara que els estrategs estan evitant caure en l'alarmisme. L'agost va començar també amb turbulències, però després les borses van aconseguir salvar la situació i van aconseguir acabar en positiu. Ara cal esperar els esdeveniments següents de gran rellevància (la reunió del BCE, el 12 de setembre, i la de la Fed, el 17 i 18 de setembre) per prendre decisions. Mentrestant, els inversors hauran de lidiar amb aquest context enrarit.
NVIDIA SURT AL PAS
Nvidia va tornar a caure aquest dimecres després de deixar-se dimarts més d'un 9%. Des que va publicar resultats, la setmana passada, el gegant tecnològic es troba al punt de mira i també al centre d'aquest moviment baixista a les borses. Els descensos forts d'aquesta setmana haurien estat motivats, a més de per la ressaca d'uns resultats que no van convèncer per no superar les expectatives més exigents, per la notícia de Bloomberg que assenyalava que havia rebut una citació en el marc de la investigació antimonopoli que estan duent a terme els EUA.
Tot i això, Nvidia ha sortit al pas i ha dit que no ha rebut citació del Departament de Justícia. "Hem consultat amb el Departament de Justícia dels EUA i no hem estat citats”, ha explicat un representant d'Nvidia a CNBC. “No obstant, estem encantats de respondre qualsevol pregunta que els reguladors puguin tenir sobre el nostre negoci”.
ALTRES MERCATS
L'euro es canvia als 1,1087 dòlars (+0,04%). El petroli es recupera modestament de les darreres fortes caigudes. El Brent cotitza als 73,23 dòlars el barril i el WTI, als 69,75 dòlars.
L'or avança un 0,51% (2.538 dòlars) i la plata, un 2,36% (29,23 dòlars).
El bitcoin se situa als 56.000 dòlars i l'ethereum, als 2.360 dòlars.
La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau al 3,748%.