ep archivo   paneles del ibex 35 en el palacio de la bolsa a 18 de mayo de 2023 en madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

L'IBEX 35 i la resta de borses europees tanquen amb moviments moderats i mixtos aquest divendres (IBEX 35: +0,17%, 11.925,2 punts), en un dia de ressaca després de la decisió de tipus d'ahir del Banc Central Europeu (BCE), que els va retallar en 25 punts bàsics i va reiterar el missatge que anirà "reunió a reunió". Els analistes creuen que, excepte un repunt inesperat de la inflació, el banc central farà una altra rebaixa en les taxes a la trobada del desembre.

  • 11.925,20
  • 0,17%

Malgrat el lleuger repunt, el selectiu espanyol es troba encara lluny dels 12.000 punts, amb els quals ha estat lidiant bona part de la setmana. Això, després de desmarcar-se ahir de la resta d'Europa, que va acabar verda, i tancar amb retallades del 0,77%.

"El seu aspecte tècnic és molt bo, si bé no hem d'oblidar que dimarts passat es va deixar un buit alcista als 11.850 punts i no descartem que acabi cobrint-lo abans de continuar amb les pujades", assenyala César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía i responsable de Trader Watch.

Tot i això, l'IBEX tanca la setmana amb alces de l'1,75%. Dins del selectiu destaquen les pujades en ArcelorMittal, Acciona i els bancs, i les caigudes en Telefónica, Iberdrola i Inditex. Al Continu, Airtificial es dispara un 8% després d'anunciar la fabricació del lineal més gran de la seva història.

RESULTATS I RELLEVANTS DADES MACRO

Aquestes darreres jornades han estat marcades per la publicació de resultats empresarials importants als EUA i per dades macro rellevants. Pel que fa als resultats, ahir a la nit Netflix va presentar uns comptes del tercer trimestre que han agradat i puja un 5% al ​​mercat 'after hours' de Wall Street.

Pel que fa a les dades, avui dia s'ha conegut el PIB de la Xina del tercer trimestre, sens dubte la referència més rellevant de la sessió. Va pujar un 4,6%, lleugerament per sobre de les expectatives, però per sota del 4,7% previ i de l'objectiu del 5% del govern xinès.

El Japó ha publicat l'IPC del setembre, que es modera al 2,5% des del 3,0%, mentre que la taxa subjacent que exclou els preus dels aliments frescos va augmentar el 2,4% interanual, en comparació amb les estimacions del 2,3% i la dada prèvia de 2,8%.

ALTRES MERCAT: L'OR SUPERA ELS 2.700 PER PRIMERA VEGADA

L'or ha superat els 2.700 dòlars per unça per primer cop. Ara puja un 0,88%, fins als 2.731 punts. El creixent conflicte a l'Orient Mitjà està impulsat els inversors a buscar refugi segur. El metall ha pujat un 30% aquest any, encaminant-se al seu millor exercici anual en dècades.

La plata suma un 3,26% (32,81 dòlars).

El petroli cedeix un 2,5% i va camí de la pèrdua setmanal més gran en més d'un mes. El Brent se situa als 72,65 dòlars i el WTI, als 68,91 dòlars.

El bitcoin avança fins als 68.800 dòlars i l'ethereum, fins als 2.650 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja al 4,073%.

Noticias relacionadas

contador