ep archivo   fachada del palacio de la bolsa de madrid a 27 de julio de 2021 en madrid espana el
Marta Fernández Jara - Europa Press - Archivo

L'IBEX 35 ha pujat un 0,60%, fins als 9.025,80 punts, després de descomptar tots els resultats empresarials que s'han publicat les últimes hores. Per començar, Indra ha volat després d'unes xifres que han agradat al mercat i després de comunicar que reprèn el dividend. Al costat contrari, Repsol i Fluidra han caigut amb ganes després d'anunciar els comptes. Telefónica també ho ha fet malament, mentre que al costat positiu han destacat Iberdrola i Sabadell, que també ha publicat xifres per sobre del que es preveia.

  • 11.570,10
  • 0,65%

Tot això durant una sessió tremenda amb moltíssimes referències importants. A primera hora, la notícia més destacada era la decisió del Banc Central del Brasil, que ha dut a terme la pujada més gran de tipus d'interès en dues dècades i ha promès un altre moviment igualment important al desembre. L'organisme brasiler ha elevat els tipus en 150 punts bàsics, fins al 7,75%.

"La decisió del BCB d'elevar el tipus d'interès oficial en 150 punts bàsics, fins al 7,75%, no va ser del tot una sorpresa, però les orientacions a futur, atès que es preveu un altre moviment semblant al desembre, van ser més agressives del que havíem previst”, indiquen els experts d'Oxford Economics.

Al capítol de bancs centrals, avui també s'ha reunit el Banc del Japó, que ha mantingut els tipus sense canvis al -0,10%, tal com estava previst.

I naturalment la reunió del Banc Central Europeu (BCE), que ha mantingut igualment sense canvis el rumb de la política monetària, tal com esperava el mercat.

Aguanta el timó l'entitat presidida per Christine Lagarde en el ritme de les compres del programa d'emergència de la pandèmia durant el trimestre, després de la "lleugera" reducció del mes passat, i confirma la resta de decisions d'anteriors reunions. A més, ha assenyalat que la fase d'inflació alta durarà més del previst originalment.

De tornada als resultats, n'hi ha igualment una allau a Europa, amb les xifres de Volkswagen, Shell, Airbus, Ford... encara que als Estats Units, les estrelles seran Apple i Amazon, després del tancament de mercat.

Amb tot això hi ha les dades macro de la jornada. Avui s'ha conegut l'IPC d'Espanya, que ha escalat fins al 5,5% a l'octubre i ha marcat màxims des del 1992, ni més ni menys.

Per part seva, l'EPA ha mostrat que el país supera els 20 milions d'ocupats, rècord des del 2008, i afegeix 359.300 llocs de treball. Tot i que la dada més rellevant de la sessió ha estat el PIB del tercer trimestre dels EUA, que va créixer només un 2% en termes anuals, per sota del 2,8% anticipat, a causa dels problemes a les cadenes de subministrament i de la pujada des costos de producció.

NOU ATAC ALS 9.000

Davant de tot això, caldria esperar que les borses es moguessin una mica més del que ho van fer durant la jornada passada, quan van estar força tranquil·les durant tota la sessió. De moment, però, mantenen la tranquil·litat vista durant els dies previs.

Pel que fa a l'IBEX, l'índex torna a posar a prova els 9.000 punts i es manté molt a prop de la seva resistència immediata més important, als 9.055 punts, la superació dels quals li obriria la porta cap als seus màxims, situats lleugerament per sobre dels 9.300 punts. Per sota, és important que no abandoni el primer nivell de suport que presenta als 8.885 punts.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia a 1,1685 dòlars (+0,7%). El petroli cau a prop d'un 1%, amb el Brent als 83,74 dòlars i el WTI als 81,92 dòlars.

L'or avança un 0,3% (1.804 dòlars) i la plata cau un 0,13% (24,16 dòlars).

El bitcoin puja un 4,7% (61.450 dòlars) i l'ethereum, un 5% (4.182 dòlars).

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa a l'1,552% i el rendiment del bo espanyol a 10 anys avança fins al 0,512%.

Noticias relacionadas

contador