ep un panel del ibex 35 en el palacio de la bolsa a 14 de mayo de 2024 en madrid espana
Fernando Sánchez - Europa Press

L'IBEX 35 tanca aquest dimecres a l'alça (IBEX: +0,13%, 11.105 punts) després que ahir tornessin a caure els índexs a aquest costat de l'Atlàntic, amb descensos en l'IBEX del 0,47%. Dins del selectiu espanyol destaquen les alces en Acciona Energía, bancs com Sabadell o BBVA, Telefónica i Naturgy i les caigudes en Merlin, Meliá i Inditex.

  • 11.694,70
  • -0,07%

Wall Street cotitza amb signe mixt aquest dimecres, amb pèrdues voluminoses superiors al 2% en el cas del Nasdaq. Les accions de xips estan baixant avui a nivell global -ASML, Nvidia, TSMC- enmig de les especulacions sobre restriccions més estrictes a les exportacions des dels EUA i un augment de les tensions geopolítica. Això, després que Bloomberg hagi publicat que l'administració Biden està considerant mesures més repressives per frenar les empreses que exporten el seu equip crític de fabricació de xips a la Xina.

Pel que fa a altres assumptes, els inversors continuen pendents de la situació política, sense perdre de vista qualsevol pista sobre els plans de la Reserva Federal (Fed) per retallar els tipus. Donald Trump ha dit en una entrevista concedida al setmanari Bloomberg Weekly que, si guanya les eleccions, mantindrà Jerome Powell al capdavant de la Reserva Federal fins que s'acabi el seu mandat. També ha anunciat que considera el CEO de JP Morgan, Jamie Dimon, com a possible Secretari del Tresor en substitució a Janet Yellen.

Avui l'agenda inclou referències rellevants. S'ha publicat l'IPC del Regne Unit del juny, que es manté en l'objectiu del 2% del Banc d'Anglaterra, mentre que a la zona de l'euro s'han conegut les dades definitives d'inflació del mateix mes, amb la taxa general que cau al 2,5% interanual des del 2,6% al maig, confirmant l'estimació preliminar. A més, als Estats Units, atents a la producció industrial del juny (cau al 0,6%, però millora previsions) i al Llibre Beix de la Fed.

A nivell empresarial, se segueixen anunciant resultats, sobretot a Europa. ASML cau amb força (-10%) pel que s'ha apuntat més amunt i després de revelar unes previsions decebedores. Adidas avança un 2% després de publicar també xifres. Recordem igualment que ahir el broker Charles Schwab va caure amb ganes a Wall Street (-10%) després de publicar xifres.

També ha estat notícia HSBC, perquè ha anunciat el nomenament de Georges Elhedery com a nou CEO del grup des del 2 de setembre. Elhedery és l'actual director financer de l'entitat i reemplaçarà Noel Quinn.

Es parla així mateix avui de Pernod Ricard, que ha signat un acord per vendre les seves marques de vins estratègics internacionals a Australian Wine Holdco Limited (AWL).

A Espanya, Duro Felguera ha comunicat de matinada un acord a Mèxic per al disseny i l'operació d'una planta de fertilitzants.

Amb tot, el mercat està a l'espera que demà es pronunciï el Banc Central Europeu (BCE). El consens preveu que els tipus es mantinguin sense canvis després de la retallada del juny.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia als 1,0931 dòlars (+0,31%). El petroli més d'un 1%, amb el Brent als 84,64 dòlars i el WTI, als 82,32 dòlars (+1,93%).

L'or marca nous rècords. Cotitza ara als 2.468 dòlars (+0,04%). La plata cedeix un 3% (30,5 dòlars).

El bitcoin es manté enganxat a 65.000 dòlars (64.884 dòlars). L'ethereum cotitza als 3.440 dòlars.

La rendibilitat del bo americà a 10 anys puja al 4,164%.

Noticias relacionadas

contador