Els índexs europeus han pujat de forma moderada, però l'IBEX s'ha desmarcat amb pujades superiors (+0,97%; 8.701,90 punts). Això, a l'arrencada d'una setmana que estarà marcada per la reunió de la Reserva Federal (Fed) i per la publicació de resultats rellevants (Santander, BBVA , Sabadell, grans tecnològiques nord-americanes...). A més, la filial de Bankinter, Línia Directa, s'estrenarà al parquet dijous.
- 11.711,80
- 0,47%
Dins el selectiu són els valors del sector turístic els que clarament ho estan fent millor. Han avançat amb ganes IAG, Aena, Amadeus, Melia... després que la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, confirmés aquest diumenge que la Unió Europea (UE) té previst emetre aquest estiu una recomanació, perquè els estats membres permetin, si així ho decideixen, l'entrada de turistes nord-americans que hagin rebut les dues dosis de vacunes necessàries contra el coronavirus.
També han estat entre els millors els bancs (BBVA, Sabadell, Santander...) i Telefónica. A la banda negativa, han destacats les caigudes en Cie Automotive i Iberdrola, encara que la majoria de valors han tancat en positiu.
Per anàlisi tècnica, "de nou tenim l'IBEX a les portes de la resistència que té als màxims anuals, els màxims de març als 8.740 punts. Un tancament per sobre, preferiblement amb comoditat, s'activaria un nou senyal de fortalesa de curt termini amb objectiu als 9.000 punts. Nivell que en aquest cas, a més de ser un nombre rodó i psicològic, es tracta també d'una resistència real (buit baixista de finals de gener de 2020)", assenyala JM. Rodríguez, analista de Bolsamanía.
PREOCUPACIÓ PER A L'ÍNDIA
"Els inversors estan preocupats principalment pel greu augment dels casos de coronavirus a l'Índia i el seu impacte en la feble recuperació econòmica mundial", indica Naeem Aslam, director d'anàlisi d'AvaTrade, al seu informe de primera hora d'aquest dilluns. "No hi ha dubte que la situació del coronavirus hi està fora de control; diumenge es van registrar més de 350.000 nous casos de Covid. Índia necessita ajuda desesperadament", afegeix.
Durant les últimes setmanes, l'Índia s'ha enfrontat a un sorprenent augment de noves infeccions per coronavirus. Durant el cap de setmana, va batre un altre rècord mundial de casos diaris, de manera que el total acumulat de país ascendeix a 16.960.172 casos, segons les xifres recopilades per la Universitat Johns Hopkins.
El govern de Joe Biden ha informat que posarà immediatament a disposició les matèries primeres necessàries per a la producció de vacunes contra el coronavirus a l'Índia, mentre el país treballa per contrarestar l'augment de les infeccions.
EL BITCOIN ES RECUPERA
Després de caure la setmana passada per sota dels 50.000 dòlars, el bitcoin puja un 6% aquest dilluns i supera de nou aquest nivell (52.800 dòlars). No obstant això, la tensió sobre la criptodivisa encara no ha acabat ja que aquests preus suposen un 'límit' psicològic difícil de superar.
"Dit això, és important assenyalar que els preus del bitcoin estan immensament sobrevenuts. L'ethereum, la segona criptodivisa més gran per capitalització de mercat, ha experimentat una gegantina pujada de preus aquest dilluns (+8,5%), i està rondant al seu màxim històric. No hi ha dubte que hi ha molt interès entre les institucions, ja que creuen que l'ethereum està massivament infravalorat", explica Aslam.
L'agenda d'aquest dilluns porta com a principal referència macro l'IFO alemany del mes d'abril, que suavitza el seu avanç davant els nous repunts de virus. A més, a l'àmbit empresarial, es coneixeran els resultats de Tesla. A Europa, Pearson ha publicat xifres i puja un 3% i Philips ha millorat previsions.
ALTRES MERCATS
L'euro es deprecia un 0,2% i es canvia als 1,2075 dòlars.
El petroli cau un 1% de mitjana, fins als 65,53 dòlars el Brent i als 61,75 dòlars el West Texas.
L'or i la plata estan plans, als 1.779 dòlars i als 26,12 dòlars, respectivament.
La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins a l'1,56% i la del bo espanyol a 10 anys baixa fins al 0,39%.