ep paneles del ibex 35 en el palacio de la bolsa de madrid a 7 de junio de 2024 en madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press

L'IBEX rebota després de les caigudes d'ahir i reconquereix els 11.000 punts (+0,99%, 11.067 punts) i la resta d'Europa, que va acabar verda, estén els ascensos. No obstant això, la prudència continua sent la nota dominant als mercats a aquest costat de l'Atlàntic, mentre Wall Street no para de marcar màxims de tots els temps un dia darrere l'altre. Aquesta és la dinàmica del mercat als darrers temps. Res no sembla frenar l'auge de les tecnològiques i dels índexs a l'altra banda de l'Atlàntic mentre que aquí, la preocupació per una crisi política que derivi en una crisi financera no para de pressionar els índexs.

  • 11.030,50
  • -0,80%

Segons els estrategs de Goldman Sachs, és probable que les accions franceses pateixin més a causa del risc polític durant les properes setmanes i mesos, però l'impacte es concentrarà en certes àrees, especialment en els bancs, que són sensibles als diferencials dels bons sobirans.

Dins l'IBEX, lideren les alces en els bancs (CaixaBank, BBVA...) i també Ferrovial, Enagás i IAG, entre d'altres. Al costat de les retallades, apareixen molt pocs títols. Rovi i Solaria n'han estat els pitjors.

Per part seva, des del punt de vista empresarial, se celebra el Dia de l'Inversor d'Amadeus (ahir ja va fer un avenç del que explicarà a Londres) i Soltec (+4%) ha publicat els seus resultats del primer trimestre, que ha qualificat d'"històric".

Amb això, se segueix parlant de BBVA i Sabadell després de les declaracions d'ahir del ministre d'Economia i del president de BBVA. Avui Expansión publica que ISS, el principal assessor de govern corporatiu dels grans fons (proxy advisor), ha recomanat recolzar l'OPA sobre Sabadell.

ZEW ALEMANY I IPC DE L'EUROZONA

Àsia ha seguit la borsa nord-americana i aquesta matinada s'hi han imposat els números verds. El Nikkei rebota després de les caigudes d'ahir, mentre que el Hang Seng mostra més debilitat. La Borsa d'Austràlia s'ha mantingut tranquil·la després que el Banc de la Reserva d'Austràlia hagi deixat els tipus sense canvis al 4,35%.

L'agenda d'aquest dimarts inclou la publicació de la dada definitiva d'inflació de la zona de l'euro del maig, que repunta al 2,6%. A més, s'ha anunciat el ZEW alemany de juny (que s'estanca), i més tard als Estats Units, les vendes al detall del mes de maig. Així mateix, atents a la compareixença de diversos membres de la Reserva Federal, com ara Logan, Musalem o Goolsbee.

El president de la Reserva Federal de Filadèlfia, Patrick Harker, va dir ahir que considera apropiada una retallada de tipus d'interès per a aquest any, en línia amb el pronòstic actual del banc central nord-americà. Va afegir que li agradaria veure "diversos" mesos més de millora en la inflació.

ULL A NVIDIA

Un dels ETF de tecnologia més prominents del món està llest per a un gran reequilibri en la composició que suposa augmentar l'exposició en Nvidia a costa d'Apple.

La gestora State Street Global Advisors (SSGA) està en camí de renovar la composició del seu Technology Select Sector SPDR Fund sobre la base de la capitalització de mercat ajustada des del tancament de divendres. Els nous càlculs mostren Microsoft com l'acció principal a l'índex, seguida d'Nvidia i després Apple.

Les tres accions tindrien un pes superior al 20% a l'índex si no hi hagués límits. Però les regles de diversificació de l'índex limiten el pes acumulat de les accions amb un 5% de participació en el fons. Com a resultat, Microsoft i Nvidia probablement tindran un pes del voltant del 21%, mentre que Apple caurà dràsticament a aproximadament 4,5%, segons publiquen els mitjans nord-americans citant Matthew Bartolini, cap de Recerca d'SPDR Americas.

ALTRES MERCATS

L'euro cau als 1,0739 dòlars (+0,04%). El petroli puja una mica més d'un 1%, amb el Brent als 85,2 dòlars i el WTI als 81,52 dòlars.

L'or suma un 0,46% (2.339 dòlars) i la plata és plana (29,39 dòlars).

El bitcoin cotitza als 64.800 dòlars i l'ethereum, als 3.420 dòlars.

La rendibilitat del bo americà a 10 anys cau al 4,227%.

Noticias relacionadas

contador