ep un panel del ibex 35 en el palacio de la bolsa a 14 de mayo de 2024 en madrid espana
Fernando Sánchez - Europa Press

L'IBEX ha rebotat aquest dimecres després de les retallades d'ahir (+0,59%, 11.353 punts) amb el suport de la forta revaloració d'Inditex, propera al 4%, després de publicar resultats. La tèxtil va guanyar un 10,8% al primer trimestre fiscal i va millorar vendes un 7,1%. Els experts parlen d'uns comptes en línia amb allò previst, millors en benefici, i lloen especialment l'avenç de vendes del segon trimestre fiscal, amb increment del 12% a tipus de canvi constant. Les tèxtils ha mantingut objectius pel 2024.

  • 10.943,70
  • -0,07%

Al costat d'Inditex, al capdamunt de l'IBEX se situen també Amadeus, Logista i Sacyr, mentre que els bancs tornen a aparèixer al costat de les caigudes després de les retallades d'aquest dimarts. Descendeixen també de manera cridanera ArcelorMittal i Merlin. Al Continu, OHLA, que ha pujat més d'un 4% a primera hora, tanca amb retallades lleus després d'anunciar la venda del 25% de l'Hospital de Montreal a KKR per 55 milions d'euros.

PMI SERVEIS, BANC DE CANADÀ...

Al costat dels comptes d'Inditex, l'altra clau del dia són els PMI serveis i compostos del maig, tant a Europa (a Espanya repunta fins a 56,9 des de 56,2) com als Estats Units. Al Japó, el PMI serveis del maig va caure fins a 53,8 des de 54,3, però va ser millor del que s'esperava. A la Xina, el PMI serveis Caixin va millorar fins a 54,0 des de 52,5, superant previsions.

A tot això cal sumar-hi la decisió de tipus del Banc del Canadà, que tal com estava previst, ha baixat els tipus fins al 4,75% des del 5,00%. A més, a l'altra banda de l'Atlàntic s'ha donat a conèixer l'informe d'ocupació de la consultora ADP, que precedeix l'informe d'ocupació del maig que es publica divendres als EUA, i que ha mostrat la creació de 152.000 llocs de treball nous, per sota el que s'esperava.

L'IBEX i la resta de borses europees afronten tot això amb la ressaca de les caigudes de la jornada passada, que van vorejar l'1%. La resta de borses europees reboten avui al voltant d'un 0,5% de mitjana. Hi ha nervis davant la decisió del BCE d'aquest dijous (el mercat descompta que farà una retallada de tipus de 25 punts bàsics) i, sobretot, hi ha expectació davant els anuncis que pugui fer sobre els plans respecte a més retallades futures. Wall Street va acabar la jornada passada amb alces moderades ia Àsia el dia s'ha saldat amb signe mixt.

Des del punt de vista empresarial, a més dels comptes d'Inditex, cal subratllar que ahir a la tarda es va conèixer que BBVA ja ha sol·licitat autorització al BCE per llançar l'OPA de caràcter hostil sobre Banc Sabadell, de manera que ja ha completat totes les sol·licituds que necessita per realitzar l'operació.

TENDÈNCIA ALCISTA "INTACTA"

Tot i aquestes retallades de l'IBEX d'ahir, els experts de Bolsamanía ja deien abans de l'obertura d'aquest dimecres que l'aspecte tècnic de l'índex espanyol "és impecable" i que la tendència alcista es manté "intacta". Seguirà així, diuen, mentre que es mantingui cotitzant per sobre del primer suport que presenta als 11.126 punts.

"Mentre es mantingui cotitzant per sobre d'aquest nivell de preus no veurem ni el més mínim senyal de debilitat. Si els perd, el més normal és que puguem veure una correcció fins al nivell dels 10.800 punts", apunten.

El primer nivell de resistència, per la seva banda, és als 11.451 punts.

LA BORSA ÍNDIA INTENTA RECUPERAR-SE

Cal destacar que, també a Àsia, el Nifty 50 es recupera de manera moderada després de desplomar-se aquest dimarts un 6%, igual que el Sensex. Això, després que l'actual primer ministre, Narendra Modi, hagi guanyat les eleccions de manera menys contundent que el que havia anticipat les enquestes.

El seu partit, el BJP, va guanyar 240 escons a la cambra baixa del parlament, i va perdre la majoria de partit únic en una carrera més ajustada del que s'esperava. La coalició Aliança Democràtica Nacional (NDA), liderada pel BJP, va obtenir 294 escons, aconseguint mantenir la majoria parlamentària, superant els 272 necessaris per formar govern.

A les eleccions generals anteriors de 2019, el BJP va aconseguir 303 escons, i l'NDA va guanyar 353 escons. Modi va dir al març que estava segur que l'NDA aconseguiria més de 400 escons.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia als 1,0865 dòlars (-0,11%). El petroli continua feble després de la decisió de l'OPEP+ del cap de setmana sobre la producció, encara que puja lleugerament al tancament de sessió a Europa. El Brent cotitza als 77,65 dòlars i el WTI, als 73,32 dòlars.

L'or guanya un 1,11% (2.373 dòlars) i la plata, un 1,21% (29,98 dòlars).

El bitcoin puja fins als 71.500 dòlars i l'ethereum escala fins als 3.810 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja al 4,289%.

Noticias relacionadas

contador