L'IBEX 35 ha baixat un 0,18% aquest dimecres, fins als 8.580,00 punts. Encara que en ser tancament de mes i de trimestre, toca fer balanç en el selectiu espanyol, que ha pujat un 4,32% al març i un 6,27% durant els tres primers mesos de l'any. És cert que altres índexs europeus han pujat a prop d'un 10% durant el trimestre i que el Dax cotitza en màxims històrics de 15.000 punts, però almenys l'índex espanyol ofereix un bon aspecte tècnic.
- 11.656,60
- 0,39%
A curt termini, els experts de Bolsamanía destaquen que l'IBEX mostra un aspecte tècnic "molt bo" que el podria portar als màxims anuals, als 8.740 punts. "Si aconsegueix superar aquests preus, podríem acabar veient una extensió dels guanys fins al nivell dels 9.000 punts", expliquen els analistes de Bolsamanía.
Dins de l'índex, han destacat les alces en Siemens Gamesa (+5,5%), després d'anunciar un gran contracte amb l'elèctrica alemanya REW; i Cellnex (+4,2%), que ha ajustat el seu preu a la seva mega ampliació de capital de 7.000 milions d'euros.
En negatiu, els inversors han recollit beneficis al sector bancari i al sector turístic després del seu bon comportament de les últimes setmanes.
UN TRIMESTRE "DECENT"
Aquest dimecres finalitza el mes de març i finalitza també el primer trimestre als mercats. "Val la pena reflexionar sobre el fet que ha estat un període bastant decent per als mercats de renda variable, malgrat els tancaments en tota Europa i al Regne Unit i malgrat que hi ha hagut un progrés "mixt" en la implantació de les vacunes, amb Anglaterra sobresortint i la resta d'Europa patint diferents problemes", explica Michael Hewson, director d'anàlisi de CMC Markets a Londres.
"Malgrat els avanços divergents entre Europa i el Regne Unit (en la vacunació), són els mercats europeus els que han tingut un millor comportament, encara que això podria canviar, si Europa no es posa les piles en el segon trimestre", adverteix Hewson.
ATENTS A l'OCUPACIÓ ALS EUA
L'informe d'ocupació ADP dels EUA ha mostrat la creació de 517.000 llocs de treball al març, nova prova d'una economia estatunidenca en auge, que reflecteix l'important augment observat en la confiança del consumidor estatunidenc al març.
Des de Pantheon Macroeconomics, anticipen que l'economia nord-americana crearà "més d'un milió d'ocupacions" a l'abril conforma es recuperi l'activitat turística, xifra que serà fins i tot "superior" als mesos "de maig i juny".
Aquest dimecres també s'ha conegut l'última revisió del PIB del quart trimestre al Regne Unit, que ha confirmat la recuperació de l'economia britànica (va avançar un 1,3%). A més, la taxa de desocupació d'Alemanya es va mantenir sense canvis, mentre que els aturats van caure. Per part seva, l'IPC de la zona euro es va situar al 1,3% al març.
A la Xina, els últims PMI xinesos han mostrat que l'economia asiàtic s'està expandint a bon ritme, en particular en els serveis, que han mostrat un salt fins a 56,3.
D'altra banda, als EUA avui serà també un dia rellevant a l'àmbit dels estímuls fiscals, amb Joe Biden presentant el seu pla d'infraestructures i descarbonització (entre 2 i 4 bilions de dòlars), que suposaria un nou impuls al PIB nord-americà, que recentment ja ha estat revisat a l'alça entorn de 2 punts percentuals gràcies al paquet d'estímul fiscal d'1,9 bilions.
En altres mercats, l'S&P 500 ha marcat un nou màxim històric a Wall Street a prop de 4.000 punts, liderat aquesta jornada pel rebot del sector tecnològic. A més, el petroli Brent baixa un 0,3%, fins als 63,93 dòlars, mentre l'euro s'aprecia un 0,2% i es canvia a 1,1735 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys baixa fins al 0,33%.