ep paneles del ibex 35 en el palacio de la bolsa a 8 de agosto de 2024 en madrid espana
Ricardo Rubio - Europa Press

L'IBEX 35 ha tancat amb suaus pujades (+0,24%; 11.114,9 punts ) aquest dimecres, que li han permès recuperar els 11.100 punts, un nivell amb què ha coquetejat durant gairebé tota la jornada. Dins del selectiu espanyol, Grifols ha pujat amb força (+3,88%) pels avenços del fons Brookfield a la seva OPA sobre la farmacèutica. ArcelorMittal també ha tingut una sessió alcista, mentre que Solaria, Acciona i Telefónica n'han estat els pitjors.

  • 11.703,40
  • 1,06%

Mentrestant, Wall Street puja lleugerament després dels descensos continguts a l'altra banda de l'Atlàntic d'aquest dimarts. Cal subratllar que Macy's ha presentat resultats avui allà i s'enfonsa i Target es dispara després de comunicar-ne els seus.

A Àsia, els números vermells s'han imposat aquesta matinada, amb retallades més grans (al voltant de l'1%) per al Hang Seng de Hong Kong, on JD.com s'ha enfonsat per la venda de la participació de Walmart.

Allà, les dades comercials del Japó per al juliol han mostrat que les exportacions van augmentar el 10,3% interanual i les importacions van pujar el 16,6%. Els economistes enquestats per Reuters havien pronosticat que les exportacions creixerien un 11,4%, mentre que el creixement de les importacions s'estimava un 14,9%.

Amb les exportacions resultant inferiors al que s'esperava i les importacions augmentant més del previst, el Japó va registrar un dèficit comercial de 621.840 milions de iens, una xifra més gran que els 330.700 milions de iens que els economistes havien anticipat.

L'agenda de la sessió d'aquest dimecres inclou com a referència més rellevant les actes de la darrera reunió de la Reserva Federal (Fed), corresponent als dies 30 i 31 de juliol, en què el banc central va deixar els tipus sense canvis. S'hi podran analitzar les diferents posicions que sobre futures actuacions en matèria de política monetària mantenen els membres del Comitè Federal de Mercat Obert (FOMC).

D'altra banda, i com us hem explicat aquesta setmana, el mercat està molt pendent del simposi de banquers centrals de Jackson Hole que comença demà dijous. El president de la Fed, Jerome Powell, hi parlarà i proporcionarà més informació sobre el rumb de la política monetària del banc central divendres.

En un altre ordre de coses, l'atenció està posada en la geopolítica i en aquesta proposta d'alto el foc a Gaza plantejada pels Estats Units que Israel ha acceptat, però Hamàs, no. Aquesta circumstància manté sota pressió el preu del cru, encara que aquest dimecres ha registrat pujades (barril Brent: 77,54 dòlars, +0,44%; barril WTI: 73,54 dòlars, +0,51%). El Brent ha perdut gairebé un 5% durant les últimes tres sessions. El secretari d'Estat dels EUA, Antony Blinken, va abandonar l'Orient Mitjà aquest dimarts a la nit sense aconseguir assegurar un acord per aturar els combats.

Així mateix, la guerra comercial entre la Unió Europea (UE) i la Xina és al focus. Avui Pequín ha comunicat represàlies que afecten els productes lactis de la UE després dels anuncis que va fer ahir Brussel·les sobre les aranzels als vehicles elèctrics xinesos.

Finalment, cal destacar que a la segona jornada del Congrés del Partit Demòcrata, l'expresident dels EUA, Barack Obama, ha demanat el suport per a Kamala Harris.

ALTRES MERCATS

L'euro ha cotitzat als 1,1129 dòlars (-0,01%). L'or ha caigut amb moderació (-0,31%, 2.542 dòlars) i la plata s'ha mantingut plana (29,525 dòlars).

El bitcoin s'ha mantingut a prop dels 60.000 dòlars (59.516 dòlars) i l'ethereum ha pujat fins als 2.601 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau al 3,797%.

Noticias relacionadas

contador