L'IBEX perd els 11.700 punts després de caure de manera moderada aquest dijous (-0,36%, 11.672 punts), encara que menys que la resta de borses europees, que han cedit posicions de manera més important. Això, en una nova jornada d'allau de resultats. Han publicat xifres BBVA, CaixaBank, Sabadell, Fluidra, Repsol, Prosegur Cash... Sabadell ha perdut un 1,68% després dels comptes i la sortida del director financer, mentre que BBVA s'ha capgirat i tanca a l'alça. CaixaBank avança un 1,27% i Fluidra es dispara un 7%. Repsol cedeix més d'un 2% després de pujar a primera hora. Les energètiques han tancat, la majoria, a la baixa després de saber que el Govern farà decaure l'impost a les energètiques i adaptarà el de la banca.
- 11.467,30
- 0,24%
Fora d'Espanya, BNP s'enfonsa després d'anunciar resultats mentre que Société Générale els rep amb alces (ha fitxat el CFO de Sabadell). Als EUA, atents aquest vespre Apple i Amazon. Meta i Microsoft, que van anunciar ahir a la nit, cauen al mercat nord-americà.
L'agenda d'aquest dijous també inclou moltes referències macro rellevants. S'ha publicat l'IPC preliminar d'octubre a la zona de l'euro (repunta després de dècimes, al 2%) així com la taxa d'atur del setembre (es manté al 6,3%). Després es coneixerà el PCE del setembre als Estats Units (l'indicador d'inflació favorit de la Fed per prendre les decisions de tipus), que baixa al 2,1%, en línia amb el que es preveia. La subjacent es manté al 2,7% enfront del 2,6% esperat.
A tot això cal sumar-hi que el Banc del Japó ha complert amb el que esperava el mercat i ha mantingut els tipus sense canvis al 0,25%.
Amb tot, l'IBEX estén avui les caigudes després de cedir dimarts i dimecres. El selectiu s'acosta al suport d'11.563 punts.
"Atents al seu comportament en aquests preus, part baixa de la banda de consolidació en què s'està movent des de fa un mes. Compte que, si els perd, se'n complicaria l'aspecte tècnic i podríem veure una extensió de les caigudes fins al nivell dels 11.400 punts", assenyala César Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de Trader Watch.
"No tornarem a veure cap senyal de fortalesa mentre es mantingui cotitzant per sota dels 12.037 punts, màxims anuals", afegeix.
Cal destacar també que Wall Street va acabar la sessió passada amb caigudes moderades i que a Àsia el Nikkei ha retallat després de diverses jornades en positiu i s'ha deixat un 0,5%.
A la Xina, s'ha publicat l'índex oficial de gerents de compres (PMI) per a l'octubre, que es va situar a 50,1, i va entrar en territori expansiu per primera vegada des de l'abril, segons les dades publicades per l'Oficina Nacional d'Estadístiques.
Les dades han superat les expectatives de 49,9, segons una enquesta de Reuters. La lectura del setembre va ser de 49,8. L'últim cop que el PMI va estar per sobre de la línia de 50 punts, que separa la contracció de l'expansió, va ser a l'abril, amb una lectura de 50,4.
ALTRES MERCATS
L'euro es canvia als 1,0858 dòlars (+0,02%). El petroli puja un 0,8%, amb el Brent als 73,12 dòlars i el WTI, als 69,18 dòlars.
L'or perd un 1,7% (2.750 dòlars) i la plata, un 3,9% (32,74 dòlars).
El bitcoin se situa als 70.000 dòlars i l'ethereum, als 2.550 dòlars.
La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja al 4,28%.