Les borses europees reboten aquest dimecres després de les fortes caigudes d'ahir a aquest costat de l'Atlàntic, quan els índexs van viure una sessió complicada, en què van semblar cotitzar tota la tensió geopolítica que actualment es viu. Avui son sobre la taula les paraules de Jerome Powell, president de la Reserva Federal (Fed), que va parlar ahir, amb les places europees tancades, i va demanar "més temps del que s'esperava" per tenir "confiança" i retallar els tipus d'interès. Lagarde, per part seva, ha fet declaracions a CNBC i ha reiterat el missatge de l'última reunió: que les retallades de tipus arribaran "en un termini raonablement curt". Els mercats tenen el focus a la reunió del juny. En aquest escenari, l'IBEX 35 rebota un 1,3%, fins als 10.665 punts, liderat per Naturgy (TAQA ha confirmat que negocia comprar-ne el 40%) i els bancs.
- 11.596,40
- -0,13%
Avui Lagarde participa a la reunió de primavera del Fons Monetari Internacional (FMI) i el Banc Mundial.
Amb la mirada, de nou, sobre els bancs centrals, aquest dimecres els inversors han conegut la dada definitiva d'IPC del mes de març a la zona de l'euro, que ha confirmat un descens de la inflació general fins al 2,4% interanual, mínim des del novembre de l'any passat.
Abans s'ha publicat l'IPC del mateix mes del Regne Unit, que s'ha moderat al 3,2%, menys del que s'esperava. A l'altra banda de l'Atlàntic, atents a la publicació del Llibre Beix de la Fed.
Al pla empresarial, ACS celebra el seu 'Capital Markets Day', ha dit que preveu augmentar un 14% els guanys i triplicar el pagament als accionistes fins al 2026. Fora d'Espanya, ASML ha presentat resultats, amb un benefici de 1.220 milions al primer trimestre, per sobre del previst, encara que les vendes netes han incomplert previsions.
Wall Street va tancar ahir amb signe mixt i moviments assossegats després de les paraules de Powell, mentre que a Àsia la jornada també ha estat dispar, amb caigudes moderades al Nikkei i alces de més de l'1% per a Shanghai. Les paraules de Powell han tornat a impulsar el dòlar i el ien ha marcat un nou rècord de caiguda (s'acosta als 155 iens per dòlar). Els futurs nord-americans cauen lleugerament.
Al Japó s'han publicat diverses dades rellevants. Les exportacions han crescut un 7,3% en taxa interanual al març i baten les previsions. Les importacions han baixat un 4,9%.
NOU BUIT BAIXISTA A L'IBEX
L'IBEX ha sortit aquest dimecres des dels 10.526 punts després de deixar-se ahir un 1,5%. L'índex manté la correcció del curt termini després de perdre el nivell de 10.600 punts.
Ahir dimarts es va deixar un nou buit baixista i diuen els experts de Bolsamanía que és "molt probable que puguem veure que s'estén la correcció del curt termini fins al nivell dels 10.388 punts, preus on va deixar el buit alcista del passat 13 de març".
L'aspecte tècnic de l'índex a mitjà i llarg termini és “clarament alcista”. Tot i això, els analistes de Bolsamanía indiquen que, per veure un senyal de fortalesa, hauríem d'esperar a la superació dels 10.780 punts. "Això ens faria pensar en un atac, de nou, als màxims anuals que presenta als 11.139 punts".
ALTRES MERCATS
L'euro canvia als 1,0617 dòlars. El petroli cedeix posicions. El Brent se situa per sota de 90 dòlars un altre cop (89,46 dòlars, -0,62%). El WTI perd un 0,69% (84,77 dòlars).
L'or cedeix un 0,46% (2.396 dòlars) i la plata, un -0,13% (28,34 dòlars).
El bitcoin puja fins als 64.216 dòlars i l'ethereum cotitza als 3.105 dòlars.
La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja al 4,661%.