ep paneles del ibex en el palacio de la bolsa de madrid a 22 de agosto de 2024 en madrid espana i
Jesús Hellín - Europa Press

L'IBEX 35 renova els màxims anuals (+0,35%; 11.581 punts, al tancament; 11.591,3 intradia) a l'inici d'una setmana durant la qual el focus està sobre la decisió de tipus de la Reserva Federal (Fed) que tindrà lloc dimecres. S'espera, sí o sí, una rebaixa, el que no és tan clar és si serà de 25 punts bàsics o de 50 punts bàsics. La primera possibilitat és per la qual s'inclinen més economistes, però la segona també té molts partidaris i hi ha realment molta expectació pel que pugui passar.

  • 11.684,70
  • -0,16%

L'IBEX arriba a aquesta decisió clau a màxims des del juliol del 2015 després de pujar la setmana passada un 3%. Dins del selectiu espanyol destaquen les alces en Rovi, Telefónica i Enagás, entre d'altres. Al costat de les caigudes, criden l'atenció els descensos d'Indra, Unicaja i Repsol, aquest darrer per una retallada d'UBS. Al Continu, OHLA s'ha disparat entre nombrosos rumors sobre la seva futura ampliació de capital. Aquesta tarda finalitza el termini perquè els bonistes decideixin sobre la petició de la companyia de retardar el pagament del proper cupó.

"Sembla molt probable que puguem acabar veient una extensió de les pujades. El primer objectiu de pujada el podríem situar als 12.000 punts. El primer nivell que cal vigilar el podríem situar als mínims dibuixats aquest mes de setembre als 11.138 punts. No veurem una complicació del seu aspecte tècnic mentre es mantingui cotitzant per sobre d'aquest nivell de preus", assenyala César Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de Trader Watch.

Els selectius nord-americans cotitzen mixtos aquest dilluns. Durant la setmana passada, els índexs novaiorquesos van tancar divendres una setmana alcista, que va ser la millor des del començament d'any per al Nasdaq (+5,95%) i per a l'S&P 500 (+4,02%), mentre que el Dow Jones es va revalorar un 2,6%.

La notícia del dia a l'altra banda de l'Atlàntic és l'"aparent intent d'assassinat" de Donald Trump mentre jugava a golf al seu camp de Florida. L'FBI ara en lidera la investigació. Un sospitós ha estat detingut. Aquest nou intent d'assassinat segueix el que va viure Trump el 14 de juliol passat.

Pel que fa a les borses asiàtiques, els mercats de la Xina continental i Corea del Sud han estat tancats avui pel Festival de Mitat de Tardor. Els mercats del Japó han tancat pel Dia del Respecte als Ancians.

Per part seva, el Hang Seng de Hong Kong es recupera de les caigudes inicials després de conèixer una sèrie de dades macro xineses que s'han publicat durant el cap de setmana, amb les xifres de producció industrial, vendes al detall i d'inversió d'agost per sota de les expectatives. La taxa d'atur urbà va pujar a un màxim de sis mesos, mentre que els preus dels habitatges van caure al ritme més ràpid en nou anys en comparació anual.

L'agenda d'aquest dilluns no inclou referències rellevants. Demà dimarts es publica el ZEW alemany del setembre i les vendes al detall d'agost als Estats Units. A més, comença la reunió de dos dies de la Fed. Dimecres, la clau estarà en la decisió de tipus de la Reserva Federal. A més, es publiquen l'IPC d'agost del Regne Unit i de la zona de l'euro.

Dijous, hi ha decisió de tipus del Banc d'Anglaterra, mentre divendres els toca el Banc del Japó i el Banc Popular de la Xina. A més, divendres hi ha 'quadruple hora bruixa'.

Cal destacar, finalment, que avui també s'està parlant de l'Argentina, ja que Javier Milei ha presentat el primer projecte de pressupost de la seva gestió. El president argentí ha explicat que la "pedra basal" del Pressupost 2025 és el "dèficit zero".

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia als 1,11 dòlars (+0,37%). El petroli puja un 1,5% de mitjana, amb el Brent als 72,57 dòlars i el WTI, als 69,81 dòlars.

L'or continua marcant màxims de tots els temps. Ara cedeix lleugerament, fins als 2.608 dòlars. La plata està plana (31,08 dòlars).

El bitcoin cotitza als 57.800 dòlars i l'ethereum, als 2.290 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau al 3,634%.

Noticias relacionadas

contador